Belföld

Halott a közmédia, de háborúzik

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint nincs olyan, hogy "közmédia". Az mégis visszavágott.

„Ma ünnepli önmagát a Fidesz egyik lakájmédiája, amelyet Magyar Televíziónak és Magyar Rádiónak neveznek. Ezek azok az intézmények, ahonnan kiváló szakemberek százait rúgták ki, mert értettek ahhoz, amit csináltak, csak éppen nem a Fidesz politikai szándékai szerint kívánták szerkeszteni, vezetni a műsorokat” – írta közleményében a DK szóvivője, emlékeztetve rá, hogy ez a “közmédia” elképesztő módon, 70 milliárd forintunkba kerül egy évben.

Gréczy Zsolt szerint ezért a pénzért hír- és történelemhamisítókat, kiretusálókat és azt kapjuk, hogy “nem hír, ha meghal egy inkább az ellenzékhez húzó színész, ahonnan árad a Fidesz hazug, a valósággal köszönőviszonyban sem levő propagandája. Ahol Orbán házi kérdezője egymilliárdért csinálhat műsort, és persze láthatjuk Videoton-Puskás Akadémia, vagyis az Orbán I. -Orbán II. meccset is a négymilliárdos stadionban háromszáz néző előtt”.

A DK szerint már nincs olyan, hogy “közmédia.” A Fidesz szórja az adófizetők pénzét és “hazudik éjjel, nappal. Az Orbán-rezsim bukása után menni fog mindenki, aki ebben a gyalázatban részt vett” és helyreállítják a közszolgálati média tisztességét.

A közmédia szerint Gréczy hazudik

Az MTVA, az MTV Nonprofit Zrt., a Duna Tv Nonprofit Zrt., a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. és az MTI Nonprofit Zrt. sajnálattal és megdöbbenéssel fogadta Gréczy Zsolt “arrogáns, támadó, hazugságokkal tűzdelt és munkatársak százait egzisztenciájukban is fenyegető megnyilatkozását”. A közmédia szerint a DK szóvivője lenézi, sértegeti azt a több mint 3 millió magyar polgárt, aki naponta hallgatja a Kossuth, a Petőfi, a Bartók és a Dankó Rádiót, valamint azt a mintegy 2 millió magyar polgárt – köztük időseket és gyermekeket -, akik a közmédia televíziós csatornáit nézik.

Mint írták, megdöbbentek, hogy a szóvivő minimális tiszteletet sem mutat azokkal az alkotókkal, művészekkel szemben, akiknek a teljesítménye sehol máshol a médiában nem jelenhetne meg, ha a közmédia nem adna hírt, nem készítene műsort. Tudják, hogy a közmédiával szemben – mások mellett – a DK is mindent megenged magának, de akkor sem “hajlandóak eltűrni vagy tudomásul venni ezt a stílust, ezt a fenyegetést.”

Arra is emlékeztetik Gréczyt és a DK-t, hogy “a mai közmédia kénytelen szembenézni azzal a szégyennel is, amit Gyurcsány Ferenc kormánya okozott többek közt a pedofília gyanújába keveredett Sipos Pál kitüntetésével. Sajnálatos, hogy ebben az ügyben nem érezték szükségesnek a megszólalást. A DK kritikáját tiszteletben tartják, a szélsőséges, durva és fenyegető vádaskodást viszont kénytelenek visszautasítani.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik