Belföld

Dzsihádot hirdettek Budapest ellen

Egy dzsihád sereg halad a település felé, hogy kisöpörje a hitetleneket. Ez áll egy magyar nyelvű szórólapon, amit a Blikk tett közzé.

Kapcsolódó cikkek

„Dzsihád hirdettek e település ellen” – áll azon a szórólapon, amelyet a Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfaluban és a környékén terjesztenek ismeretlenek. A felhívásban arra kérik „a kereszténységből kiábrándult” embereket, hogy „küzdjenek az Európai Unió és a nyugati szenny ellen az Iszlám Állam oldalán”. A Blikk oldalán közzétett szórólap szövege szerint a felhívást nem más, mint az Iszlám Állam vezetője, Abu Bakr Ál Bágdádi, a világ legveszélyesebb embere tette közzé.

 Nyergesújfalun toboroz harcosokat az Iszlám Állam
Facebook

Persze erősen kétséges, hogy a Szíriában és Irakban hadjáratot folytató szélsőséges szunnita szervezet pont Nyergesújfalut választaná a dzsihadista harcosok toborzására. Ha bebizonyosodik, hogy a szórólap csak egy vicces kedvű ember műve, lehet, hogy nemsokára meg fogja bánni tettét. A rendőrség ugyanis a Blikknek elmondta: közösség elleni uszítás miatt indított eljárást a szórólapok ügyében. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik