Belföld

Obamának írt nyílt levelet a CÖF

A kormány melletti szimpátiatüntetéseiről híres szervezet szerint a magyar kabinetet bírálók nem értik a honi körülményeket, vagy tudatosan félremagyarázzák.

Azért fordulnak Barack Obamához, mert a Civil Összefogás Fórum tagjai közül is egyre többen fejezik ki aggodalmukat az amerikai kormányzat, illetve a közvélemény Magyarországgal kapcsolatos megnyilvánulásai kapcsán, pedig Magyarország mindig szövetségesként gondolt az Egyesület Államokra.

Csúcstalálkozóért lobbiznak?

“Véleményünk szerint komolyan és negatívan befolyásolja egymás megértését azok a közvetlenül, illetve a sajtón keresztül megfogalmazott kritikák és támadások, amelyek többnyire a magyarországi körülmények meg nem-, vagy félreértéséből, illetve tudatos félremagyarázásából fakadnak” – olvasta a levelet Csizmadia László.

 
Fotó: MTI / Beliczay László

A nyílt levelet úgy zárták: “meggyőződésünk, hogy országaink vezetőinek személyes találkozása lehetne a legmegfelelőbb forma a kölcsönös bizalom és elkötelezettség megerősítésére”.

Tiszteletben tartott alapértékek

Csizmadia László közölte, a nyílt levelet a sajtótájékoztatót követően adják át a budapesti amerikai nagykövetségen André Goodfriend ideiglenes ügyvivőnek.

Fricz Tamás CÖF-alapító a levél megírásának motivációról elmondta: közös, kölcsönöses tiszteletben tartott alapértékek – a szabadság és a nemzeti önállóság iránti vágy és elkötelezettség – kötik össze a két országot, és éppen ezért meglepő fordulat, hogy az elmúlt időszakban az Egyesült Államok meghatározó lapjai Magyarország elleni szankciókra szólítják fel a saját országok és az Európai Unió politikai vezetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik