Belföld

Új állást kapott Bajnai

Ügyvezető igazgató lesz egy alapkezelőnél, de a volt miniszterelnök hangsúlyozta, kinevezése közéleti szerepvállalásait nem érinti.

Ügyvezető igazgatóként folytatja pályafutását Bajnai Gordon az infrastrukturális befektetésekre szakosodott alapkezelőnél, a Meridiam-csoportnál – tudta meg a hvg.hu. A portálnak a volt miniszterelnök megerősítette, hogy operatív irányításért felelős ügyvezető igazgató lett a francia hátterű befektetésre szakosodott multinacionális cégnél.

A cikk szerint Bajnai Gordon kapcsolata nem most kezdődött a céggel, az elmúlt két évben ugyanis a vállalat felügyelőbizottságában dolgozott.

A hvg.hu azt írja: Bajnai Gordon új megbízatása nem érinti a Haza és Haladásban, illetve az Együtt pártban betöltött pozícióit, az ottani feladatait továbbra is el akarja látni.

 
Fotó: Hír24/Berecz Valter 

A portálnak így nyilatkozott a volt miniszterelnök: „A munka sok utazással jár majd, időm jelentős részét külföldön töltöm, de nem költözöm el Magyarországról. Eddigi közéleti tevékenységeimet és szerepvállalásaimat nem érinti, abba az irányba haladok, amit júniusban elhatároztam. Nagy megtiszteltetés magyarként e nagy tekintélyű nemzetközi társaság vezetői székében ülni.”

Az Együtt-PM társelnöke, Szigetvári Viktor június elején egy interjúban jelentette be, hogy a háttérbe vonul Bajnai Gordon, de az Együtt nem nélküle fog működni a jövőben sem. Azt mondta: Bajnai Gordon személyes döntése, hogy nem kíván mindennapi szinten részt venni a párt irányításában. Hogy mit vállal később, “az az ő dolga” – fogalmazott Szigetvári Viktor.

Mit kell tudni a Meridiam-csoportról?

A 2005-ben alapított Meridiam-csoport infrastrukturális befektetésre szakosodott befektető cég, amely több mint 2 milliárd euró tőkebefektetéssel eddig 32 beruházást valósított meg, összesen 24 milliárd euró értékben Európában és Észak-Amerikában. A társaság szerepet játszott többek között a Dél-európai Gyorsvasútvonal franciaországi szakaszának, a szlovákiai R1-es autópályának, az írországi Limerick alagút, a kaliforniai Long Beach igazságügyi központjának megépítésében, illetve a montreali egyetemi kórház kutatóközpontjának kialakításában. A Meridiam 2012-ben harmadszor nyerte el a Világ Infrastrukturális Fejlesztője díjat – írja a hvg.hu. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik