Belföld

Negyedmilliárd az emlőrák elleni harcra

Vásárhely24

2014. 09. 02. 14:15

Sikerrel zárult a magyar-román prevenciós program.

Sikeresen zárult Hódmezővásárhely, Szentes és Arad közös, az Európai Unió támogatásával indított emlőrák ellenes projektje. A három város összesen 1,8 millió eurót nyert egészségügyi fejlesztésekre, melynek keretében Vásárhely többek közt egy, az országban is egyedülálló háromdimenziós képalkotásra alkalmas mammográfiás készülékét vásárolt.

Az Az ország első 3D-s mammográfja a vásárhelyi kórházban (Forrás: Vásárhely24)

A határon túli együttműködés keretében jelentős infrastrukturális fejlesztések valósultak meg mindhárom városban, emellett az érintett szakmák minden szintjén magas színvonalú képzésekkel bővítették az orvosok, asszisztensek és az önkéntesek tudását. Mindezeken túl mindhárom városban tartottak figyelemfelhívó akciót a szűrések fontosságáról, és a program keretében biztosították a szűrőbusz működését is a kistelepüléseken – mondta el a most augusztusban lezárult programról Göbl Vilmos, a vásárhelyi önkormányzat sajtóreferense.

A projekt közös büdzséjéből Hódmezővásárhely 852 ezer eurót (közel 250 millió forintot), Szentes 530 ezer eurót (több mint 150 millió forintot), Arad pedig 400 ezer eurót fordíthatott az emlőrák elleni küzdelemre. A programot, vásárhelyi részről az EVP iroda koordinálta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Kecskemét, 2017. szeptember 21.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (b) és Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (MBMH) ügyvezető igazgatója (az autóban) a Mercedes-Benz gyár összeszerelő üzemében Kecskeméten 2017. szeptember 21-én. Ezen a napon letették az autógyár közvetlen szomszédságában felépülő új képzési központ alapkövét.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.