Belföld

Szigetvári a Falus-videóról és az emberek hülyítéséről

Leginkább Falus Ferenc beégett kampányeleme a hidegvödrös videó – mondta az Együtt–PM társelnöke a Hír TV Versus című műsorában. Az elmúlt napokban „profi kampánygépezetet” építettek Falus Ferenc mögé – mondta Szigetvári Viktor, aki szerint tanulni kell abból, ami történt. „Történtek hibák” – ismerte el, de azok nem befolyásolják az önkormányzati választások végeredményét. Időben nyilvánosságra hozzák Falus programját – ígérte, bár jelezte: Tarlós Istváné sem ismert.

Falus együttműködő alkat, esélyes a főpolgármesteri címre. Szigetvári Viktor ezt már az M1 reggeli műsorában mondta. „Falus Ferenc – ha tréfálni szeretnék – sokat tett azért, hogy az ismertsége megnőjön” – utalt újfent a videóra, majd azt mondta, hogy jelöltjüket szakmai kérdésekben nem tudták megfogni, és Falus együtt tud majd működni a fideszes, a szocialista, a DK-s és az Együtt-PM-es polgármesterekkel is, amire Tarlós még a fideszesekkel is képtelen.

Szigetvári úgy vélte, nem szakmai vitákról, hanem arról van szó, hogy a ’60-as, ’70-es éveket idézve most is a sorok között olvasva kell értelmezni, éppen kinek van joga lopni, ha egy fideszes oligarcha összevész egy fideszes miniszterrel. Olyan tisztességes politikusok kellenek, mint Falus Ferenc – tette hozzá, bár jelezte: az oligarcházás önmagában nem elég. 

Szigetvári szerint a Fidesz politikai értelemben „drogfüggőségbe taszította” a politikai közösséget a populista politizálással, amely „az emberek hülyítésére, a problémák tagadására épül”. A balközép oldalnak van víziója, és más, mint a Fideszé, mert „az emberek hülyítéséből politikát nem lehet csinálni” – mondta az Együtt-PM társelnöke, aki úgy vélte, valójában nem a magyar gazdaság, hanem a szegénység nő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik