Belföld

Széles Gábor lefejezte a Magyar Hírlapot

Az újságot hat éven át vezető Stefka István tiszteletbeli főszerkesztő marad. Helyét az eddigi belpolitikai rovatvezetőként, megbízott főszerkesztő-helyettesként dolgozó Petán Péter veszi át.

Kapcsolódó cikkek

A váltást a hétfő reggeli szerkesztőségi értekezleten jelentették be. A Népszava, amely már korábban megszellőztette a hírt, most azt írja, hogy a Magyar Hírlapnál „nagy erőkkel” keresik a főszerkesztő távozásáról szóló hír kiszivárogtatóját. A Magyar Hírlap impressszumában hétfőn kora délután még nem tüntették fel a vezetőváltást.

Petán Péter az MTI-nek azt mondta, hogy a napilap irányultsága, szellemisége nem változik, marad a polgári, keresztény, jobboldali elkötelezettségű úton, de “hírérzékenyebb” újságot tervez, amelyben több háttér jellegű anyag lesz, mivel szeretne “másként hozzányúlni bizonyos témákhoz”.

Az új főszerkesztő a héten egyeztet a rovatvezetőkkel, de senkit nem akar eltávolítani, “a létszámleépítés szóba sem került”. Minőségi változást, szellemi megújulást szeretne a lapnál úgy, hogy közben ne változzon irányultsága, elkötelezettsége.

Petán megerősítette, hogy Stefka István a lapnál marad, tiszteletbeli főszerkesztőként az újság társadalmi, gazdasági kapcsolatainak építése, a Magyar Hírlap hírnevének öregbítése lesz a feladata. Petán Péter jelezte: számítanak arra, hogy Stefka István tanácsaival, ötleteivel segíti a munkájukat.

Széles Gábor, a lap tulajdonosa az MTI érdeklődésére közölte: a vezetőváltást részben az indokolta, hogy Stefka Istvánnak újabb feladatot szánnak, részben pedig az, hogy a lap online és nyomtatott szerkesztőségének hatékonyabb működése érdekében bizonyos belső átszervezéseket hajtottak végre.

A napilapokat érintő másik változás, hogy egy hónap múlva ötven forinttal drágul a Magyar Nemzet. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik