Belföld

Biztonságban az iskolába – vigyáznak a rendőrök

Vásárhelyen és környékén hat iskolánál tíz rendőr óvja a gyerekeket.

A vásárhelyi iskolakezdést idén is segíti az Iskolarendőr program – mondta hétfőn reggel Torzsa Endre százados a Vásárhelyi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője a Vargha Tamás Általános Iskolánál.

Azoknál az iskoláknál ahol nagy az átmenő forgalom, vagy gyűjtőút mellett található, ott reggel negyed nyolctól nyolcig, valamint délután a tanítás végével segítik az iskolába jutást, felügyelik a forgalmat. A rendőrök nemcsak az első napokban, de egész évben vigyázzák az iskolák környékét, sőt napközben is járőröznek arra.

Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt 5 évben jelentősen csökkent a gyerekek sérelmére bekövetkezett esetek száma. A rendőrök nemcsak a közlekedésre, de az iskolák környékén megjelenő gyanús alakokra is figyelnek ilyenkor, ne jusson ártó szándékú személy, vagy tárgy a tanulók közelébe.

Hétfőn 10, a későbbi hetekben 6-7 rendőr segíti az iskolába jutást Vásárhelyen és környékén, összesen hat iskolánál. A vásárhelyi polgárőrök októberig szintén részt vesznek a munkában, ők a Szent István téren az iskoláknál működnek közre.

Torzsa Endre még elmondta, az a tapasztaltuk, hogy ilyenkor az autósok is jóval körültekintőbben, óvatosabban hajtanak. A sofőrök egy része pedig eleve elkerüli az iskolák környékét. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik