Belföld

Nem lesz politikus a sátorrúdba kapaszkodó fideszes alpolgármester

Elfogadták Kiss Zsigmond, Püspökladány alpolgármesterének lemondását, akit egy kakasfőző versenyen olyan részegen vettek videóra, hogy alig tudott megállni a lábán.

“Emberek vagyunk, hibázunk, s úgy gondolom, hogy hibáinkat csak akkor tudjuk erkölcsileg a legkisebb veszteséggel magunk mögött hagyni, ha azt beismerjük” – idézte Kiss Zsigmond szavait Püspökladány polgármestere, Dombi Imréné.

A feladatait mások látják el

Előzőleg a Népszabadság tudósított arról, hogy egy világhálóra kikerült videofelvétel tanúsága szerint egy kakasfőző fesztiválon a politikus olyan részeg volt, hogy “alig tudott megállni a lábán”.

Dombi Imréné polgármester, a Fidesz városi elnöke az MTI-vel közölte: elfogadta alpolgármesterének augusztus 25-ével történő lemondását.

A választásig hátralévő időben a posztot nem töltik be, az alpolgármesteri feladatokat belső átszervezéssel a polgármester, illetve más képviselők látják el – ismertette Dombi Imréné.

Nem indul a választáson

A lemondás Kiss Zsigmond képviselői helyét nem érinti. A politikusnak a 8. számú választókörzet lakói szavaztak bizalmat, 2010-ben már második alkalommal. A választókerületben olyan több százmillió forint értékű beruházás zajlik, amit a továbbiakban is koordinálni kell a választott képviselőnek – jegyezte meg a városvezető.

Mindemellett a volt alpolgármester az őszi önkormányzati választáson nem indul a Fidesz színeiben egyéni jelöltként, ezt a döntését a párt helyi szervezete elfogadta. Fegyelmi eljárást nem indítanak az ügyben, Kiss Zsigmond ugyanis korrekt módon járt el, vállalta az eset következményeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik