Belföld

Bal-bal és 4K! Havránek mellett Vásárhelyen

Ő a polgármesterjelölt. Egy régi képviselő, valamint mentoráltja, Tóth Ernő is indul.

Bemutatta jelöltjeit a Havránek Ferenc vezette Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 és a hozzá csatlakozott A BAL – Balpárt elnevezésű párt (a mi szegénységi bizonyítványunk hogy itt meresztettük a szemünket, mivel eddig e pártról nem hallottunk, pedig 2014 március 13 óta léteznek) , a 4K! valamint egy civil szervezet aki neve elhallgatását kérte és csak az aláírásgyűjtésben segédkezik. 

Havránek Ferenc szerdán elmondta, céljuk bevinni a torony alá a józan észt. Csak arra pályáznának amire szükség van. Így nem építenének földalattit Szegedig, de villamost sem és nemzetközi repülőteret sem.

Kijelentette, az a politikus, aki megválasztása esetére munkahelyek teremtését ígéri, az hazudik. A megfelelő gazdasági környezetet kell megteremteni, ők ezt magasabb bérekkel képzelik el. Ha valaki munkabért emel a városban, annak a megfelelő összeg városi adóból az váljon leírhatóvá. Ezzel úgy gondolja, példát mutatnának országosan is.

Jelöltjeikkel kapcsolatban elmondta, egy kivétellel a gazdasági életből jöttek, de hangsúlyozta nem öltönyös, hanem munkaruhás vállalkozók.

Jelöltjeik a körzetek szerint:

1. Havránek Ferenc mérnök közgazdász

2. Szabó Dániel, nyugdíjas, a Németh László első igazgatója

3. Baksa Imre, nyugdíjas gépész

4. Kis Lajos, gépipari vállalkozó

5. Csanki István vállalkozó, két ciklusban már volt képviselő

6. Tóth Ernő, történész egyetemi hallgató

7. Havránek Ferenc, listavezető, nyugdíjas és polgármesterjelölt is

8. Bánfi Sándor Lajos, vállalkozó, mezőgazdász

9. Juhász László, családi vállalkozó

10. Huszár Ernő, gazdálkodó

A listát maga Havránek Ferenc vezeti, ő ennek az összefogásnak a polgármester jelöltje is. Adott esetben a kompenzációs listán majd az lesz a második és harmadik aki jobb eredményt ér el körzetében, úgy hogy a leadott lista jelöltjei előtte visszalépnek majd – mondta el Havránek, hozzátéve, fiával együtt viszont nem ül be a képviselőtestületbe,  ez nem lesz családi “vállalkozás”.

Havránek még elmondta, 1990 óta mindig indul minden választáson, 1994 óta tagja a vásárhelyi testületnek, igaz mindig listán jutott be, ám most azzal, hogy legnagyobb ellenfele, dr. Havasi Katalin nem indul, nagy esélyt kapott.

Havránek Ferenc még elmondta, erősebb lenne a baloldal ha létrejött volna az igazi összefogás, de úgy gondolja ők még mindig erősebbek, mint az MSZP-DK összefogás, főleg ha a DK vezetője további kirohanásokra ragadtatja el magát.

Érdekességként még megjegyezte, a 4K! Szegeden az MSZP-vel, Vásárhelyen viszont velük kötött szövetséget az őszi választásokra.

Update:Hajnalban a 4K! részéről azt jelezték felénk, Szegeden az LMP-vel, semmiképpen sem az MSZP-vel kötöttek választási együttműködést. 

Lezárt rendőrségi ügyére utalva elmondta – ahol az eljárást aztán megszüntették -, az rányomja bélyegét az aláírásgyűjtésre Vásárhelyen, sokan azonnal kijelentik, nem írnak alá semmit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik