Belföld

Falus: olyan vagyok, mint egy ló. Kedves, unalmas, nem okos állat.

Lóhoz hasonlítja magát a zokni-papucsban nyakon öntött Falus Ferenc az Indexnek adott interjúban.

Az ellenzék főpolgármesterjelöltje szerint nem is kérdéses, hogy ő a legalkalmasabb jelölt, mert el tudta érni, hogy „a három demokratikus párt” egységesen támogassa. Azt mondta, főpolgármesteri ambíciói csak azóta vannak, mióta felkérték rá. A hármas metró ügyében Orbán Viktornak is elmondaná, hogy érdeke fűződik ahhoz, hogy a város lakói biztonságban legyenek és boldogok legyenek, mert a miniszterelnök családja is „itt él, jön-megy ebben a városban”.

A BKV forrásainak állandó kiegészítésére törvényt kellene hozni – véli Falus. Arra a kérdésre, hogy ezért mit tud tenni a főpolgármester, azt válaszolta: „Például hangosan és sokszor el tudja mondani.” Élete legkreatívabb döntésének azt tartja, hogy az otthoni szakápolásban dolgozó nővéreknek közös felelősségbiztosítási konstrukciót dolgozott ki.

Falus Ferenc azt mondta, ne számítson tőle senki semmilyen fantasztikus tervre, minden ötlete „nagyon közel lesz a realitáshoz”. Programjából nem árult el egy részletet sem az interjúban, azt mondta, napokon belül elkezdik azt nyilvánosságra hozni, nem lesznek „csodálatos ötletek”, amivel meglepik a városlakókat. A szociális érzékenységet tartja magára leginkább jellemzőnek.

Falus arra a kérdésre, hogy milyen állathoz hasonlítaná magát, azt felelte: lóhoz, mert „az egy nagyon strapabíró, nagyon kedves, nagyon unalmas, tulajdonképpen nem okos állat”.

A ló egyébként felbukkant Falus Ferenc hétfői jeges vödrös videójában is, amely a legszebb kusturicai filmes hagyományokat viseli magán.

Pár nappal ezelőtt a Hír24 is készített interjút Falus Ferenccel. Már akkor úgy érezte, jelentősen nőtt az esélye arra, hogy főpolgármester legyen. De ha kétszer elvitték volna bilincsben, bizonyára több budapesti felismerné.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik