Belföld

Ha Kendi így elindul, Vásárhely egy következmények nélküli város

Szabó Bálint a Likvid Kontroll vezetője minden eszközzel el szeretné érni, hogy a K'art fizessen, vagy Kendi ne induljon ősszel. Sok alvállalkozónak tartoznak.

Szegedi festékboltok, szentesi informatikai cég, hódmezővásárhelyi festővállalkozás, tűzoltó-készüléket beüzemelő családi vállalkozás – csak pár név azok közül akiknek összesen 60 millió forinttal tartozik Kendi Imre, a K’art ügyvezetője illetve cége, a Jobbik hódmezővásárhelyi listavezetője – mondta Szabó Bálint az alvállalkozók érdekeit képviselő Likvid Kontroll kft ügyvezetője kedden Vásárhelyen, mint mondta, jelképes helyen, a Városháza előtt.

A mind a mai napig ki nem fizetett cégek megdöbbenve értesültek arról hogy – korábban az MSZP-vel, és a Jobbikkal, a Vásárhely24 értesülése alapján is összefüggésbe hozott – Kendi Imre a Jobbik helyi listájának élén szerepel.

Ha a jelöltállítás befejezéséig szeptember 9-ig ez nem változik, és Kendi Imre nem egyenlíti ki a K’Art alvállalkozóinak a tartozását, akkor Hódmezővásárhely egy következmények nélküli város – jelentette ki Szabó Bálint.

Elmondta, ő és a többi vállalkozó telefonon és személyesen is kereste Kendit, sőt családi házuk előtt is megjelentek, ám őt letagadják, a telefont nem veszi fel, bujkál – fogalmazott. A Jobbik városi elnökét is felkeresték azzal, vizsgálják felül döntésüket, mivel több mint álságos, hogy az elszámoltatást leginkább szorgalmazó párt, egy ilyen cégcsoport vezetőjét jelöli listavezetőnek.

Ha szeptember 9-ig nem kerül sor az alvállalkozók kifizetésére, és Kendi marad a jobbikos lista élén, akkor egy városra szóló kampányba kezdenek. Szórólapokon hívják fel a lakosság figyelmét, útlezárásokat, demonstrációkat szerveznek, körbezárják a K’Art Szabadság tér 71 szám alatti székházát is – ígérte Szabó Bálint. Nem pártpolitikai, hanem tájékoztató kampányt indítanak, melyet akkor is megtennének, ha az MSZP jelöltévé vált volna Kendi.

Szabó Bálint még elmondta, miközben Kendi arra pályázik, hogy képviselő lesz, az általa és családtagjai által vezetett cégek sorban mentek csődbe, egy kivétellel, amelynek 800 milliós saját tőke mellett 1,3 milliárdos tartozása van így annak a sorsa sem kétséges.. 2013 januárjában viszont, két másik cégük felszámolása előtt, Kendiné alapított egy vásárhelyi kft-t mely egy év alatt 200 milliós árbevételt ért el.  

Kendi Imrét így jobb belátásra, a Jobbik vásárhelyi szervezetét döntésük felülvizsgálatára szólítják fel – emelte ki Szabó, utalva arra, hogy ez olyan mintha Szegeden a Szeviép ügy érintettjeit akarná valaki képviselőként indítani.

Napra pontosan 3 évvel ezelőtt a Vásárhelyi közgyűlés megszavazta a K’Art feljelentését az Aréna üggyel kapcsolatban – emlékeztetett még Szabó, hozzátéve, az egyhangú döntésben igennel szavaztak a Jobbik akkori képviselői, akik most is mint indulók Kendivel egy listán szerepelnek.

Dombi-Kiss azt ígérte Szabónak, fogadják az alvállalkozókat és egyeztet Kendivel, ha hazatér – de most állítólag Ausztriában tartózkodik.

Szabó Bálint a Likvid Kontrol kft vezetője gyakori szereplője a híradásoknak. Legutóbb Szili Katalinnal szemben az öszödi beszéd kiszivárogtatása kapcsán hallhattunk róla, de ő szervezett a kecskeméti Auchan elé is demonstrációt másfél éve, ugyancsak ki nem fizetett alvállalkozók képviseletében. Akkor az az utolsó pillanatban lefújásra került mivel a beruházó kiegyenlítette a tartozásokat. A volt DK-s politikus már korábban is képviselte a vásárhelyi alvállalkozók érdekeit, legutóbb két éve a Balogh Imsi Sportcsarnok előtt három ellehetetlenült kisvállalkozás számára kért segítséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik