Belföld

Több mint hatmillióért kávéznának a pécsi önkormányzatnál

Két évre bérelnének ennyiért kávéfőzőket, a pénzügyi bizottság el is fogadta az erről szóló előterjesztést – derült ki az RTL Klub hétfői híradójából.

A régi kávéfőzők gyakran elromlanak a pécsi polgármesteri hivatalban, ezért közpénzen újakat bérelnének. Tizenegy régit terveznek leselejtezni. A pécsi jegyző előterjesztést nyújtott be a pénzügyi bizottságnak, mely szerint darabonként havonta 24 ezer forintért bérelnének új kávégépeket. Illetékes tisztviselőként a polgármestert, a fideszes Páva Zsoltot jelölték meg.

Összesen 6300 000 forintba kerülnének két évre a kávéfőzők. A pénzügyi bizottság az erről szóló előterjesztést múlt csütörtökön el is fogadta – tudósított az RTL Klub. Miután a csatorna érdeklődött az önkormányzat sajtóreferensénél, a polgármester közölte: újra kell tárgyalniuk az ügyet, hogy a leggazdaságosabb döntést hozhassák meg.

Az RTL Klub egy pécsi iskolánál is járt. A pedagógusok ide otthonról hozzák be régi, használaton kívüli kávéfőzőiket, a kávéra való pénzt pedig közös kasszába befizetik, külön juttatás erre nekik nem jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik