Belföld

Félmilliárdot kapott a felcsúti akadémia

Pedig Orbán Viktor váltig állította: nincs közpénz.

Jó évet zárt tavaly a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát is működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány. Míg 2012-ben 2,97 milliárd forintot költhettek a támogatásokból, addig tavaly már 7,1 milliárdra ugrott a felhasznált összeg. Figyelemreméltó, hogy megnégyszereződött a költségvetésből érkező támogatás is, mely a korábbi 144,9 millió után 726 millióra ugrott – írta meg az mfor.hu a nemrég közzétett közhasznúsági jelentésből.

Az adatokból kibogarászható, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2013-ban 489,4 millió forinttal támogatta az alapítványt.

Pedig személyesen Orbán Viktor mondta a Hír24 kamerája előtt, a felcsúti stadion átadása után, hogy nincs szó közpénzről, „a pénzt a vállalkozók termelik meg, és a vállalkozók döntötték el, hova adják.(…) Ez a vállalkozók pénze, ők használták föl, ezért nem közpénz”.

A TAO-bevételekből is szépen kaszált az akadémia: egy év alatt 1,9 milliárd forintról 3,5 milliárdra nőtt a bevétele innen. Az „egyéb adományok” pedig 850 millióról 2,8 milliárdra duzzadtak 2013-ra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik