Belföld

A kormány nem a nemzeti érdekeket képviseli

A miniszterelnök kiadta a parancsot, hogyMagyarországot tovább kell kormányozni a keleti diktatúrák felé - állítja a Demokratikus Koalíció.

A Demokratikus Koalíció (DK) álláspontja szerint a kormány nem a nemzeti érdekeket képviseli, mert “félnótásoknak” tartja az értékvezérelt országokat, holott Magyarország nemzeti érdeke az értékekre épülő érdekérvényesítés. 

Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségének tagja ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztérium idei külképviselet-vezetői értekezletén úgy határozta meg a nagykövetek feladatát, hogy józan ésszel és bátorsággal kell képviselni külföldön a magyar intézkedéseket, és mindent meg kell tenni azért, hogy minél több befektető érkezzen Magyarországra.

Az ellenzéki politikus közleményében úgy fogalmazott: a miniszterelnök a nagyköveti értekezleten “kiadta a parancsot”, hogy Magyarországot tovább kell kormányozni a keleti diktatúrák felé. A miniszterelnök egyértelművé tette, hogy az általa képviselt magyar politika nem értékvezérelt – fogalmazott Kerék-Bárczy Szabolcs, hozzátéve: ez azt jelenti, hogy a kormány nem a magyar érdekeket nézi. “Mert a nemzeti érdekünk az értékekre épülő érdekérvényesítés. Hiszen értékek mentén jött létre az a NATO és EU, amelynek mi, magyarok is önként és örömmel váltunk tagjává” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik