Belföld

Változás a székkutasi Fidesz listán is

Új arcok is megmérettetik magukat Fidesz támogatottsággal a településen ősszel.

Szél István polgármester továbbra is élvezi a Fidesz bizalmát a településen, olyannyira, hogy még lehetséges más pártbeli, vagy független kihívója sem mutatkozik az őszi választásokra.

A Fidesz listája némileg változik a négy évvel korábbihoz képest. 2010-ben ugyan függetlenként indult és mandátumot is nyert Kovácsné Rostás Erzsébet, aki azonban korábban a Fidesz polgármester jelöltje is volt a településen. A képviselő kulturális tanácsnokként is dolgozott, nem szerepel a Fidesz listáján.

Dajka Andrásné 2010-ben a Fidesz jelöltje volt, úgy tudjuk idén nem indul. A Fidesz listán 4 éve hárman, Rostás Péter, Rostás János és Dajka Andrásné képviselők lettek, ketten pedig nem szereztek mandátumot, ők Szokolayné Kulik Erzsébet és Horváth Zoltán.

Idén a fideszes csapat hat főre bővült. Bekerült a négy éve még függetlenként képviselővé vált Tembel Tibor korábbi iskolaigazgató. Régi arc még a két Rostás testvér, Péter és János. Először méretteti meg magát Szabó Emese, aki a kulturális életben és a turizmusban szerzett érdemeket, valamint Mihály Ferenc a kertbarátok elnöke, a település díszpolgára. A hatodik személy is új szerzemény, a település háziorvosa dr. Bakos Attila is fideszes színekben szerezhet képviselői helyet.

Négy éve négyen indultak a polgármesteri székért Székkutason, idén Szél Istvánon kívül még nem tudunk más aspiránsról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik