Belföld

Vásárhelyen nagyon összeveszni készül két baloldali tábor

A DK választókerületi elnökének kijelentése kivágta a biztosítékot az Európai Baloldal országos vezetésénél. A DK-t egyenesen Lázár János pincsikutyájának nevezik.

Pénteken bemutatták az MSZP-DK-Együtt őszi jelöltjeit Vásárhelyen. Ekkor Mucsi Tamás a DK választókerületi elnöke arról is beszélt, miért utasítja el az Európai Baloldal politikusát, Havránek Ferencet és miért nem fogadták az együttműködési szándékot.

Az Európai Baloldal ” Neoliberális antikommunizmus a Fidesz és a diktatúra szolgálatában” címmel közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz azzal, hogy mivel teret adtunk a pártot bíráló kijelentésnek, reagálnának a kritikákra. Hát rajtunk ne múljék.

“Az Európai Baloldal antidemokratikusnak és a Fidesz érdekeinek kiszolgálásának tartja a Demokratikus Koalíció hódmezővásárhelyi képviselőjének (Mucsi Tamás a 4-es számú választókerület vezetője, nem képviselő – a szerk.) nyilatkozatát, amelyben ideológiai okokra hivatkozva kizárta az együttműködés lehetőségét az európai baloldali értékeket képviselő pártunkkal

A Fidesz olyan neohorthysta diktatúrát épít, amellyel szemben a demokratikus köztársaság híveinek össze kell fogniuk, ahogy azt az antifasiszták tették 70 évvel ezelőtt. Ez a felismerés több helyen is lehetővé tette a legszélesebb ellenzéki együttműködést, így a hódmezővásárhelyi DK a haladás gátja és Lázár János pincsijének szerepébe szorult.

Meggyőződésünk, hogy a marxi alapokon szerveződő politika át fogja törni a kirekesztő és antiszociális szervezetek blokádját, és egész Európában meg tudjuk mutatni a válság megoldásának demokratikus és szociális alternatíváját.

Mi nem engedjük karanténba zárni Táncsics Mihály, Szabó Ervin, Ady Endre, József Attila szellemi örökségét.”

Eddig a közlemény, de úgy sejtjük a nyilatkozatháborúnak ezzel még nincs vége. Hétfőn várhatóan az Európai Baloldal és a hozzá csatlakozó pártok is bemutatják polgármester és képviselőjelöltjeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik