Belföld

Fürge, a megmentett daganatos kutya keres gazdit

A jópofa kiskutyát a vásárhelyi állatvédők hozták ki a sintértelepről, most gondozzák és gazdit keresnek neki.

Az egyesület tagjai facebook oldalukon arról írnak, első útjuk a gyepiről állatorvoshoz vezetett, ahol kiderül emlődaganata van a Fürge névre keresztelt lány foxi-tacskó szerű kutyusnak. Szerencsére nem rosszindulatú, így a hétfői ivartalanítás után derül ki, mi lesz vele.

A kutyáról azt írják hihetetlenül tanulékony, szófogadó, de kemény kezű gazdát igényel. Kissé domináns, de könnyen kezelhető. Mozgékony, és szeret enni. A bezártságot panaszos ugatással vészeli át, de nem rombol. Nem kifejezetten játékos, kutyus, pl. nem labdázik, nem rongyozik. A séta a legnagyobb öröme, és az, ha a “gazdival” lehet, bárhol, bárhogy, bármikor. A kertben szabadon engedve sem futkározik, hanem “nyomkövetőset játszik”. Emberekkel kicsit közömbösbe hajló a modora, de ha kezd ismerni valakit, akkor az érezheti a ragaszkodását – írják az ajánlást Fürgéhez.

Az állatvédők az oldalon további jó hírről is beszámolnak. Új gazdáiknál remekül van a 3 kukából kimentett cica. Tanúságul itt egy kép Nikitáról, aki agyon van kényeztetve.

fotók:facebook/Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Ajánlott videó

Olvasói sztorik