Belföld

Rákay Philip idén is megcsinálja az egymilliárdos műsorát

Tavaly három csatornán is adták az „Itthon vagy! Magyarország szeretlek” műsorfolyamot, de négyszázezren se kapcsoltak oda.

A rendkívüli költségvetési tartalékból közel egymilliárd forintot csoportosítottak át az egész napos országos körkapcsolásra, amin az MTVA ötszáz munkatársa dolgozott és a közmédia tévécsatornáin került adásba.

„Bárhová vessen a sors ebben az országban, mindig lesz ott egy bajszos ember, aki úgy szereti a hazáját, de úgy, hogy pörköltet főz bográcsban, miközben a háttérben dalra fakad egy random népdalkórus” – írta kritikájában a tavalyi műsorról a 444. Ezzel nagyjából meg is tudtunk mindent, amit a műsorról tudni érdemes, de Rákay Philip, aki azóta vezérigazgató-helyettes lett a Magyar Televízióban, azt mondta, hagyományt szeretnének teremteni. Ennek megfelelően, mint arról a portál beszámolt, megint megtartják a műsorfolyamot, aminek már fut a beharangozója, de még nem tudni, mennyi pénz lesz rá.

Tavaly a szocialisták kérdésére, miszerint mennyibe is került pontosan a nézettség dolgában kihívásokkal küszködő műsorfolyam, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta: „Önöknek csak a költségek számítanak, nem veszik figyelembe a kezdeményezés nemes célját.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik