Belföld

Lázár: új, erős államot építünk

Bólogató Ferencek és Gordonok országa voltunk 2010-ig, de ennek vége, Európa és a világ egy karakán országot kell hogy elfogadjon a jövőben, mondta a miniszter augusztus 20-a ünnepén Vásárhelyen.

Születésnapi zene – a Muzsikás együttes betétei – után születésnapi beszéd dukál egy új állam születéséhez – kezdte Lázár János miniszter, képviselő augusztus 20-a alkalmából tartott ünnepi beszédét Vásárhelyen a Szent István téren.

Ez az ünnep különleges a magyar ünnepek sorában. Mint ahogy anno Istvánék valami grandiózusra, valami magasztosra, a magyarságot megerősítő dologra vállalkoztak, most is erre van szükség – így a mai nap sok mindennek a jelképe – mondta Lázár János.

Ideje számba venni milyen kötelességet és feladatot ró a magyarokra ma Szent István öröksége. Egy ország sikere, mint megtanulhattuk, azon múlik, milyen az állam, kik és hogyan vezetik. Az új rendhez, az új törvényekhez új államra van szükség. A siker akkor garantált ha az új állam nem uralkodik, hanem van benne alázat, az új állam segít és nem segítségre szorul, az új állam nem teszi tönkre senki életét, és békén hagyja a választókat, lehetővé teszi hogy mindenki tehetsége szerint boldoguljon – ezek a következő évek jelszavai is – hangsúlyozta Lázár János.

Önállóságunk és nagykorúságunk is fontos lesz a jövőben. A világsajtó és a bennünket nem szeretők ismét előszeretettel írnak rólunk, a rebellis magyarokról, Európa új fenegyerekeiről. Nem lettünk mi azonban keményebbek, vagy nacionalistábbak mint más államok, csak éppen határozottabbak, mint korábbi, kishitű múltunkban – emelte ki.

Szervilis, stréber, bólogató Ferencek és Gordonok országa voltunk 2010 előtt – mondta a miniszter, mivel a Jánosok nevében a bólogató jelzőt elutasítaná. Jobban meg akart az ország akkor felelni, Brüsszelnek, Washingtonnak, Berlinnek, az valutalapnak, az IMF-nek, mint saját választóinak – jelentette ki.

Ezentúl Magyarország csak akkor bólogat ha egyetért valamivel, és csak akkor fog egyetérteni bármivel is, ha az a magyar családok érdekeit fogja szolgálni . Nem szabad hát megijednünk 2014-ben, megszokja majd a világ ezt az új karakán Magyarországot is – mondta végül Lázár.

Az ünnep az ilyenkor szokásos módon zajlott a vásárhelyi Szent István téren, előtte pedig a templomban celebrált misét Kis-Rigó László megyéspüspök. Mint minden nemzeti ünnepen, most is több tucat határon túli magyar tett állampolgársági esküt Vásárhelyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik