Belföld

Fidesz: 8 régi és két új jelölt kér bizalmat ősszel

Lázár János szerint hiteles, megbecsült, kikezdhetetlen csapattal fogják az ország legdinamikusabban fejlődő városává alakítani Hódmezővásárhelyt.

Kedden délelőtt Vásárhelyen is bemutatkoztak a Fidesz jelöltjei az őszi helyhatósági választásra. Almási István polgármester és jelölt jelenlegi körzetében, mint már a Vásárhely24 beszámolt róla, Vágó Jánosnak, a Városi Fúvószenekar vezetőjének, a Péczely igazgatójának kér bizalmat, akit pártonkívüliként sikerült megnyerni a feladatra.

A susáni 7-es körzetben több cikluson át nyerve mandátumot dr Havasi Katalin gyermekorvos, a Fidesz városi elnöke, aki a további képviselői munkát egyre több teendője miatt idén már nem tudja vállalni. Az ő körzetében Bálint Gabriella, pedagógus, a Gyermekjóléti Szolgálat, a Kapcsolat Központ vezetője, ez évtől a Magyar Ezüst Érdemkereszt birtokosaként végezne települési képviselői munkát, mint aki a városrész lakóival napi kapcsolatban van, hiszen a szociális otthont is igazgatja.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Fidesz választókerületi elnöke nyár eleje óta ismét Vásárhely jövőjét érintő elemzésre, és beszédre vállalkozott. Kritikával szólt a még névtelen ellenzékről, mivel ebben a városban a rendszerváltás óta példátlan, hogy vannak olyan pártok, jelölők, akik még nem mutatták be polgármester és képviselő jelöltjeiket, a választás előtt 50 nappal.

Őket arra intette, inkább ne állítsanak presztízsből, vagy kényszerből rosszabbnál- rosszabb jelölteket inkább törekedjenek együttműködésre a Fidesz jelöltjeivel. Kiemelte, 2002 óta megmutatták, csapatuk képes felülemelkedni pártpolitikai érdekeken, hiszen dr. Kószó Péter és dr. Grezsa István korábban az MDF-ben, dr. Kovács László a MIÉP-ben, Almási István pedig jelenleg is a KNDP-ben politizál.

Lázár János elmondta, ez a csapat helytállt 2002 óta, hitelesen és becsületesen segítették ezt a várost. Senkit közülük nem ért korrupciós vád, visszaélési botrány, jó gazda módjára bántak a várossal. Dr .Havasi Katalin pedig a közéletben továbbra is részt vesz, ám a várospolitikai munkát nagy sajnálatukra nem tud a jövőben végezni, kommentálta Lázár.

A választok ma már azt várják el hogy igazi szolgálatot végezzenek, segítsenek a képviselők és maradjanak távol a pártok csatározásától – mondta a miniszter. Hangsúlyozta, nagy a tétje az őszi választásnak hiszen a következő 5 évben a kormány célja az, hogy a helyben lakók életminőségét jelentősen javítsa. Ehhez segítséget és együttműködést ígért Lázár.

A következő hetekben, hónapokban társadalmi egyeztetések, fórumok sokaságát jelezte, melyre mindig szívesen ellátogat, és várja a választók kérdéseit, jelzéseit.

A Fidesz jelöltjei a választókerületek sorrendjében Vágó János, dr. Kószó Péter, dr. Kovács László, Fekete Ferenc, dr. Grezsa István, Cseri Tamás, Bálint Gabriella, Molnárné Kecskeméti Rita, a Hegedűs Zoltán,  és Benkő Zsolt.

Fotók: Bornemissza Péter / Vásárhely24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik