Belföld

Telt házas koncertek a Kossuth téren

Ezrek táncoltak és énekeltek Bereczki Zoltánnal, majd Rúzsa Magdival a vásárhelyi borfesztiválon.

Hétfőn is pazar koncertkínálat várta a Vásárhelyen zajló hatnapos bor- és pálinkafesztivál közönségét. Délután négytől, késő estig hat együttes, több mint harminc kiváló zenésze állt színpadra a sétálóutcán és a Kossuth téren.

Forrás: Vásárhely24

A fellépők sorát a magyar alternatív könnyűzenei élet vitathatatlanul egyik legnagyobb tehetsége, Szabó Balázs és zenekara, a Szabó Balázs Band nyitotta meg, az együttes egyedi hangzású és érzelemvilágú, a népzene, a rock és a blues hagyományaiból egyaránt építkező lírai, mégis elementáris erejű dalaival. A korai kezdés ellenére is sokakat sikerült táncba vinniük.

Forrás: Vásárhely24

A Szabó Balázs Bandet a lassan világhírre törő szájharmonika-virtuóz, Pribojszki Mátyás és zenekara követte. A pörgős dzsessz-blues dallamokkal, hol tradicionális, hol kísérletező zenéjükkel nem csak a műfaj rajongóinak fejét, lábát sikerült megmozgatniuk.

Forrás: Vásárhely24

Hat órakor a népszerű színész-énekes, Bereczki Zoltán állt színpadra. A buli előtt fél órával már egy gombostűt sem lehetett leejteni a város főterén. Mondanunk sem kell, nem véletlenül. Bereczki a legnépszerűbb dalaival, ismert világslágerekkel, a nyolcvanas-kilencvenes évek klasszikusaival, egyszersmind egy remek hangulatú koncerttel hálálta meg a vásárhelyi publikum érdeklődését és szeretetét.

Forrás: Vásárhely24

Este hét órára a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színházterme is megtelt. Itt, Márai Sándor egy beteljesületlen szerelem és egy fájdalmas viszontlátás történetét elbeszélő, Eszter hagyatéka című regényének színpadi változatát mutatták be, olyan kiváló színészek előadásában, mint Huszárik Kata, Zsurzs Kati, Király Attila vagy épp Dózsa Zoltán.

Forrás: Vásárhely24

Fél kilenckor Babos Gyula, Liszt Ferenc-díjas dzsesszgitáros, a műfaj egyik igazi honi legendája ragadott hangszert, és mutatta meg szédületes virtuozitását, egyúttal a műfajokon átívelő, hatalmas zenei repertoárját.

Forrás: Vásárhely24

Az estet, a Kossuth téri nagyszínpadon a 2006-os Megasztár győztese (vitathatatlanul legjobb énekese) a magyar könnyűzene egyik álló csillaga Rúzsa Magdi zárta. Már jóval a koncertkezdés előtt, a Fekte Sastól az Andrássy utcáig ezrek taposták egymás sarkát, hogy közelebbről láthassák és persze hallgathassák az aranytorkú vajdasági énekesnőt. A szerzőtársak, barátok, mentorok (Hobó vagy épp Presser Gábor) Magdinak írt dalai mellett a saját slágereit is Vásárhelyre hozta az énekesnő és így több százan énekelhették bele, vele együtt a városi éjszakába a Szerelem, az Egyszer, a Bolondok hajója vagy épp a Gábriel legszebb sorait.

Forrás: Vásárhely24

Az este utolsó hangjait Ökrös Tibor és népi zenekara prezentálta. A kiváló muzsikosok révén a cigányzene legszebb dallamaiba hallgathatott bele a késő esti órákig kitartó közönség.

További képeket a Facebook-oldalunkon talál

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik