Belföld

Telt házas koncertek a Kossuth téren

Vásárhely24

2014. 08. 19. 10:01

Ezrek táncoltak és énekeltek Bereczki Zoltánnal, majd Rúzsa Magdival a vásárhelyi borfesztiválon.

Hétfőn is pazar koncertkínálat várta a Vásárhelyen zajló hatnapos bor- és pálinkafesztivál közönségét. Délután négytől, késő estig hat együttes, több mint harminc kiváló zenésze állt színpadra a sétálóutcán és a Kossuth téren.

Augusztus-20-ai-borfesztival-01(650x433).jpg (borfesztivál, hódmezővásárhely, ) Forrás: Vásárhely24

A fellépők sorát a magyar alternatív könnyűzenei élet vitathatatlanul egyik legnagyobb tehetsége, Szabó Balázs és zenekara, a Szabó Balázs Band nyitotta meg, az együttes egyedi hangzású és érzelemvilágú, a népzene, a rock és a blues hagyományaiból egyaránt építkező lírai, mégis elementáris erejű dalaival. A korai kezdés ellenére is sokakat sikerült táncba vinniük.

Forrás: Vásárhely24

A Szabó Balázs Bandet a lassan világhírre törő szájharmonika-virtuóz, Pribojszki Mátyás és zenekara követte. A pörgős dzsessz-blues dallamokkal, hol tradicionális, hol kísérletező zenéjükkel nem csak a műfaj rajongóinak fejét, lábát sikerült megmozgatniuk.

Forrás: Vásárhely24

Hat órakor a népszerű színész-énekes, Bereczki Zoltán állt színpadra. A buli előtt fél órával már egy gombostűt sem lehetett leejteni a város főterén. Mondanunk sem kell, nem véletlenül. Bereczki a legnépszerűbb dalaival, ismert világslágerekkel, a nyolcvanas-kilencvenes évek klasszikusaival, egyszersmind egy remek hangulatú koncerttel hálálta meg a vásárhelyi publikum érdeklődését és szeretetét.

Augusztus-20-ai-borfesztival-02(650x433).jpg (borfesztivál, hódmezővásárhely, )Forrás: Vásárhely24

Este hét órára a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színházterme is megtelt. Itt, Márai Sándor egy beteljesületlen szerelem és egy fájdalmas viszontlátás történetét elbeszélő, Eszter hagyatéka című regényének színpadi változatát mutatták be, olyan kiváló színészek előadásában, mint Huszárik Kata, Zsurzs Kati, Király Attila vagy épp Dózsa Zoltán.

Augusztus-20-ai-borfesztival-03(650x433).jpg (borfesztivál, hódmezővásárhely)Forrás: Vásárhely24

Fél kilenckor Babos Gyula, Liszt Ferenc-díjas dzsesszgitáros, a műfaj egyik igazi honi legendája ragadott hangszert, és mutatta meg szédületes virtuozitását, egyúttal a műfajokon átívelő, hatalmas zenei repertoárját.

Augusztus-20-ai-borfesztival-04(650x433).jpg (borfesztivál, hódmezővásárhely,)Forrás: Vásárhely24

Az estet, a Kossuth téri nagyszínpadon a 2006-os Megasztár győztese (vitathatatlanul legjobb énekese) a magyar könnyűzene egyik álló csillaga Rúzsa Magdi zárta. Már jóval a koncertkezdés előtt, a Fekte Sastól az Andrássy utcáig ezrek taposták egymás sarkát, hogy közelebbről láthassák és persze hallgathassák az aranytorkú vajdasági énekesnőt. A szerzőtársak, barátok, mentorok (Hobó vagy épp Presser Gábor) Magdinak írt dalai mellett a saját slágereit is Vásárhelyre hozta az énekesnő és így több százan énekelhették bele, vele együtt a városi éjszakába a Szerelem, az Egyszer, a Bolondok hajója vagy épp a Gábriel legszebb sorait.

Augusztus-20-ai-borfesztival-05(650x433).jpg (borfesztivál, hódmezővásárhely, )Forrás: Vásárhely24

Az este utolsó hangjait Ökrös Tibor és népi zenekara prezentálta. A kiváló muzsikosok révén a cigányzene legszebb dallamaiba hallgathatott bele a késő esti órákig kitartó közönség.

További képeket a Facebook-oldalunkon talál

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.