Belföld

A marihuána legalizálását kéri Orbántól Tereskova

Az alkohol itt már nem elég, írja Nagy Krisztina, képzőművész a miniszterelnöknek címzett Facebook bejegyzésében.

 

 

Nagy Krisztina Tereskova, úgy tűnik még mindig nem tekinti lezártnak a Tóth Krisztinával folytatott posztháborút. Folyamatosan oszt meg a Facebbok oldalán olyan, a festményeivel illusztrált üzeneteket, amikkel azt biznygatja, hogy Tóth meglátásával ellentétben nem feküdt le a hatalomnak.

Mint arról mi is beszámoltunk, Tereskova korábban Marylin Monroe-t csinált Orbán Viktorból. A polgárpukkasztó akcióiról is ismert művész 57 szikrázóan színes portrét készített a kormányfőről. A pop-art stílusú festményeket 56 990 forintos összegért árulta, pedig képei ennek a többszöröséért szoktak gazdára találni. Tereskova korábban lapunknak így beszélt alkotásairól:

Ezek a képek nem az én érzéseimről szólnak, hanem a tieitekről: az, aki szereti Orbán Viktort, ugyanolyan eséllyel talál magának itt képet, mint az, aki utálja. Minden a befofogadó fejében dől el.

Orbán portréiból Lévay Anikó is vásárolt, de a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel is megnézte a kiállítását. Tereskova milliókat kaszált a képekkel.

 Tereskova Orbán képeinek sikerére Tóth Krisztina durva publicisztikával reagált a Vasárnapi Hírekben: a hatalomnak behódoló középszer kategóriájába sorolta a festőnőt.

“…a középszer mindenkor behódol a Hatalomnak, nincs is más esélye. Ám a középnemzedék egyik legtehetségesebb, valaha jobb sorsra érdemes tagját odatérdeltetni maga elé a kiállítótérben, aztán ügyesen, ütemre rángatni a fejét, na, ez szép munka.” – írja Tóth Kriszta.

Váalszposztjában Tereskova sem finomkodott: “Hát libacsatába hívsz? Megtéptek te! Ragyás! Hát hány éve irígykedsz te szegény? … jó pénzért fiad popsiát varrasd fel arcod helyére, mert az leégett. Az enyém a helyén!” – írta a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik