Belföld

A Lánchidat és a rakpartot is lezárják az ünnep alatt

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep programjai már 19- én, kedden elkezdődnek, ezért már ezen a napon lezárják a gépkocsiforgalom elől a budai felső rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között.

Augusztus 20-án, szerdán délután 2 órától a tűzijáték telepítési munkálatai miatt a Lánchidat lezárják a gyalogosforgalom elől, de a rendezvények biztonságos lefolytatása érdekében augusztus 19-én és 20-án ideiglenesen megnyitják a Lánchíd utcát. Ezen a napon este 6 órától, a tűzijáték miatt szünetelni fog a teljes gépkocsiforgalom és tömegközlekedés a budai és a pesti rakparton, a Margit és Erzsébet híd közötti szakaszon – tudtuk meg a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivataltól.

Augusztus 16., szombat és augusztus 20., szerda között az I. kerületi Budavári Palotában tartják a 28. Mesterségek Ünnepét. A várhatóan jelentős számú érdeklődőt vonzó rendezvény megközelítését rendkívüli járatsűrítésekkel könnyíti a BKK. Nemcsak sűrűbben járnak majd a 16-os buszcsalád járatai, de 216-os jelzéssel rendkívüli autóbuszjáratot is indítunk a Belvárosból a Dísz térre – derül ki a BKK közleményéből.

Idén történelmire alakítják majd a tűzijátékot, egész nap ingyen mehetünk a Parlamentbe, és a ország cukros és cukormentes tortája mellett lesz hadi édesség is. A programokat megtalálhatja itt >>

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik