Belföld

Második nap: a helyi bandák fiesztája

Vásárhely minden ismertebb zenekara lehetőséget kapott szombaton, az augusztus 20-ig tartó monstre programsorozaton.

Szombaton már a Kossuth tér nagyszínpada is bekapcsolódott a helyszínek sorába. Itt 3 a BFMK előtt 4 vásárhelyi banda nyomta legjobb dalait. A délután, a Vásárhelyre már hazajáró Beliczai Balázs humorfélórájával kezdődött. A Showder Klub oszlopos tagja igen kellemes meglepetést okozott, válogatott poénjait eddig még alig hallottuk. Nemcsak a sztárvilágot, de a politikusokat is kifigurázta. Zenés betéteiben pedig arra hívta fel a figyelmet, egy dal szövege hogyan passzol egy másik dal ritmusára. Igen furcsa, de mulatságos volt például az Akácos út a Tom Jones féle Sexbomb alapjára énekelve.

A BFMK előtt a Dodgem, a Crazy Blues Band, A Vidóczy Project és a Piramis muzsikált. Utóbbi zenekar hatalmas tömeg előtt játszott elsősorban régi slágereket, lévén őket az idősebbek a Béke Szálló 5 órai teáiról is ismerhetik, még a 70-es évekből.

Hasonló hangulatot teremtett a nagyszínpadon az ismert zenészekből tavaly alakult PopArt, akik már a 80-as évek diszkózenéihez is hozzányúltak. Kellemesen andalító órás koncertet adtak, ahol azért néha a bugi is a lábakba bújt.

Már sötétedett mikor egy nagyon fiatal vásárhelyi csapat, a New Balance állt a színpadra. Rájuk érdemes lesz a jövőben odafigyelni. Nagyon fiatalok, alig pár hónapja zenélnek együtt és nagyon tehetségesek. Őket a fiatalok nagy ovációval fogadták és táncba is kezdtek a színpad előtt. Repertoárjukban a Born to be wild kiválóan megfért a Mizuval, vagy Kispál és kortárs rockzenékkel. A csapat különlegessége még az is hogy nemcsak az énekes, de a basszusgitáros is egy csinos fiatal hölgy.

Este 10-kor a 14 éves Rockefeller zenekar állt a színpadra, villódzó fények és füsttenger közepette. A rutinos banda a Bikini és P Mobil dalok mellett hozta a legnagyobb rock himnuszokat. A zömében magyar dalok alkotta műsor nagyon bejött a közönségnek, a színpad előtt több százan csápoltak, majd ugráltak, mivel a végén Szent István ünnepünk miatt sem maradhattak el a zenekar által rendre eljátszott István a király dalok. A lelkes közönség még két ráadás nótát is kicsikart a zenekarból. A zenekar előtt fekete macska futhatott át idejövet mert, bár előfordulhat, ilyet még nem láttunk, dr. Szabó Sándor dobos olyan elemi erővel játszott, egyik dobja szétszakadt – ha ez a jó kifejezés egy dob halálára.

A PopArt rutinosan, a New Balance még kicsit visszafogottan, a Rockefeller extázisban vette tudomásul, hogy nagyszínpadon játszik, de mindegyikük a maga módján ficánkolt, fürdött a hatalmas térben, meghálálva a felkérést erre a napra, mely méltó folytatása volt a pénteki kezdetnek.

További sok-sok fotót a Vásárhely24 facebook oldalán talál.

Vasárnap a Városi Fúvószenekar, Aranyosi Péter, Hobó és bandája, valamint az Anna and the Barbies érkezik Vásárhely belvárosába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik