Belföld

Vásárhelyen a Magyar Értékek Vándortérképe

Vásárhely24

2014. 08. 16. 11:44

Elismerést kapott Pokomándy Zsuzsa foltvarró.

 

Augusztus 16-án a Kossuth téren a Nemzeti Művelődési Intézet mutatta be a Magyar Értékek Vándortérképét és Vándorkódexét. Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Almási István polgármester köszöntötte Pokomándy Zsuzsanna hódmezővásárhelyi foltvarrót, akinek munkásságát nemrégiben A Magyar Kézművességért Alapítvány díjazta.

A Magyar Értékek Vándortérképét és a Magyar Értékek Vándorkódexét az első alkalommal megrendezett Magyar Értékek Napján, 2013. szeptember 14-én mutatták be először a közönségnek a fővárosban, a Szent István Bazilika előtt.

A Nemzeti Művelődési Intézet által gondozott szimbólumértékű kódex és a térkép onnan indult országjáró útra. Az elmúlt hónapokban járt már többek között Velemben, Szolnokon, Pápán, Békéscsabán, Jászapátiban, Karcagon, Mesztegnyőn, Kapuváron, Bonyhádon és Pusztaszabolcson.

Vásárhelyen a térképen kézlenyomatukat hagyhatják majd azok, akik számára az értékek jelentik a közösség egységének és erejének alapját. Szombaton elismerést adtak át Pokomándy Zsuzsanna hódmezővásárhelyi foltvarrónak, akinek Karácsonyi asztali futó című munkáját A Magyar Kézművességért Alapítvány 2014. augusztus 7-én a Magyar kézművesség – 2014 és Kézművesség a vendéglátásban címet viselő országos pályázata keretében díjazta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.