Belföld

Vásárhelyen a Magyar Értékek Vándortérképe

Elismerést kapott Pokomándy Zsuzsa foltvarró.

 

Augusztus 16-án a Kossuth téren a Nemzeti Művelődési Intézet mutatta be a Magyar Értékek Vándortérképét és Vándorkódexét. Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Almási István polgármester köszöntötte Pokomándy Zsuzsanna hódmezővásárhelyi foltvarrót, akinek munkásságát nemrégiben A Magyar Kézművességért Alapítvány díjazta.

A Magyar Értékek Vándortérképét és a Magyar Értékek Vándorkódexét az első alkalommal megrendezett Magyar Értékek Napján, 2013. szeptember 14-én mutatták be először a közönségnek a fővárosban, a Szent István Bazilika előtt.

A Nemzeti Művelődési Intézet által gondozott szimbólumértékű kódex és a térkép onnan indult országjáró útra. Az elmúlt hónapokban járt már többek között Velemben, Szolnokon, Pápán, Békéscsabán, Jászapátiban, Karcagon, Mesztegnyőn, Kapuváron, Bonyhádon és Pusztaszabolcson.

Vásárhelyen a térképen kézlenyomatukat hagyhatják majd azok, akik számára az értékek jelentik a közösség egységének és erejének alapját. Szombaton elismerést adtak át Pokomándy Zsuzsanna hódmezővásárhelyi foltvarrónak, akinek Karácsonyi asztali futó című munkáját A Magyar Kézművességért Alapítvány 2014. augusztus 7-én a Magyar kézművesség – 2014 és Kézművesség a vendéglátásban címet viselő országos pályázata keretében díjazta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik