Belföld

Jobbik: támadás Magyarország ellen

Magyarország szuverenitása elleni eddigi legagresszívabb támadás a Human Rights First (HRF) emberi jogi szervezet a kormány politikáját és a Jobbikot bíráló jelentése - fogalmazott a Gyöngyösi Márton.

A politikus Budapesten, az Egyesült Államok nagykövetsége előtt megtartott sajtótájékoztatón úgy értékelte a jelentést: Amerikában program készült arra, hogy a titkosszolgálatok, a külföldről fizetett civil szervezetek és az úgynevezett független sajtó segítségével miként kell megregulázni és visszaterelni a “neoliberalizmus útjára” Magyarországot. Ebben a helyzetben felszólítják a Fideszt és a kormányt, hogy hagyja abba a “csiki-csuki játékot”, és döntse el, hogy az euroatlantizmus vagy a nemzeti érzésű emberek oldalán áll – mondta a politikus.

Közölte, 2010 óta már számtalan kísérletet tettek arra a nyugati hatalmi központokból, hogy beavatkozzanak Magyarország belügyeibe. Eddig verbális szinten maradtak a támadások, de a HRF jelentése szerinte már nyílt, durva és agresszív beavatkozást jelent. Gyöngyösi Márton felidézte, a jelentés a többi között azt szorgalmazza: a titkosszolgálatok segítségével kell feltárni, hogy milyen üzleti és politikai körök állnak a Jobbik mögött, illetve azt sejtetik, hogy Oroszországból, illetve Iránból pénzelik a mozgalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik