Belföld

A vásárhelyi MSZP az utolsó hajszálat vette ki a tutajból

Ezt Havránek Ferenc mondta, arra utalva, hogy nem jött létre a szándékolt baloldali összefogás Vásárhelyen.

Az általa radikálisnak nevezett szélsőjobb nélkül sem alakult meg az összefogás Vásárhelyen az őszi választásra, mondta Havránek Ferenc, a Munkáspárt 2006 – Európai Baloldal városi vezetője, önkormányzati képviselő.

Az MSZP helyi vezetője és a DK választókerületi vezetője azt várta volna el, mindenki támogassa őket, jelöltjeiket láthatatlanul is. Erre, a Havránek vezette Európai Baloldal nem volt hajlandó. A politikus elmondta, ennek ellenére negyedmagukkal négy párt – akik között nincs ott sem az MSZP, sem a DK – részvételével választási szövetséget jelentenek be a jövő héten. Ezzel a MSZP az utolsó hajszálat is kivette a vásárhelyi baloldal tutajából – kommentálta Havránek.

Egy párt már biztos, de erről sem akart még beszélni, a másik kettő pedig az országos vezetőség jóváhagyására vár. A szövetség közösen állít egy általuk elfogadott polgármester jelöltet (egy közvélemény kutatásra várnak) és képviselőjelölteket, akik között számos meglepetés is lesz – ígérte Havránek, lévén nemcsak baloldali, de polgári erők is képviseltetve lesznek.

Havránek azt sem tartja kizártnak hogy a nevek között szerepel majd Tóth Ernő, a helyi Miép volt vezetőjének neve is, akivel az augusztusig közös, választási eljárásban érintett rendőrségi eljárás során is volt kapcsolatuk. Pár napja, az ügyben Havránek Ferenc ellen megszüntették a nyomozást.

24 év alatt eddig mindig jobboldali győzelem született Vásárhelyen, ezért arról is érdeklődtünk, győzelmük esetén milyen fejlődést, munkát tudnak elképzelni jobboldali kormányzat mellett Vásárhelyen. Havránek elmondta, biztosan tudnának lobbizni, biztos benne, hogy Lázár János van akkora lokálpatrióta, hogy nem köti pártálláshoz a város támogatását. Sőt, lehet, hogy a bizonyítási kényszer miatt még erőteljesebben segítené a várost – tette hozzá Havránek Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik