Belföld

Kútvadászat Vásárhelyen

Vásárhely24
Vásárhely24

2014. 08. 13. 09:56

A belvárosban szinte pancsoltunk, a Kertvárosban viszont szomjan maradtunk. Közkútkörkép Hódmezővásárhelyen.

Közkútvadászatot tartottunk kedd délután Hódmezővásárhelyen. Arra voltunk kíváncsiak, szomjan maradunk-e a városban kutyagolva egy, a maihoz hasonló kánikulai napon, avagy bőven van elég kút, amiről inni tudunk.

Az útvonalat véletlenszerűen választottuk ki, de arra ügyeltünk, hogy kisebb illetve nagyobb, forgalmasabb utcákat is útba ejtsünk.

Kútvadászat01 (kútvadászat, hódmezővásárhely, térkép, ) A kék pöttyök jelölik az utat (Forrás: GoogleMaps/Vásárhely24)

A túra a Kutasi úti játszótérről indult és a népkerti vasútállomásnál ért véget. Ezen a vargabetűkkel tűzdelt, valamivel több, mint hét kilométeren összesen hét ivókutat találtunk. Az első működőt a Dr. Rapcsák András és a József Attila utca sarkán, 20-25 percre a starthelyünktől (a Kutasi úti játszótéren is van egy vízcsap, de az, az ottjártunkkor el volt zárva).

Kútvadászat02 (kútvadászat, kút, ivókút, hódmezővásárhely, )
Klasszikus kék nyomós kút a Rapcsák és a József Attila sarkán (Forrás: Vásárhely24)

A belvárosban már jobb a helyzet. A következőre pár száz méterre, a Tornyai-múzeum előtt, a sétálóutca csobogói közt bukkanunk rá, de egy köpésre innen, a Kossuth tér fái alatt, majd a Népkertben, a játszótéren is van egy (a főtériről valami oknál fogva leszerelték a csapot, így az nem működik).

Kútvadászat03 (kútvadászat, kút, hódmezővásárhely,) Kút, csap nélkül a Kossuth téren (Forrás: Vásárhely24)

A Kertváros felé menet a futópályát is útba ejtjük. Bár többen jelezték már, elkélne ide egy ivókút a sportolóknak, egyelőre még csak hozott vízzel olthatják a szomjukat a kocogók.

Kútvadászat04 (kútvadászat, kút, közkút, ivókút, hódmezővásárhely, )Árnyékban az Ady Endre utca végén (Forrás: Vásárhely24)

Ahogy a déli városrész járókelőinek is érdemes indulás előtt vizet csomagolni. A Hóvirágot (és néhány közeli kis utcát) valamint az Ady Endrét végigjárva mindössze két közkifolyót találtunk. Egyet a kishomoki táblánál és egyet az állomáson.

Kútvadászat05 (kútvadászat, darázs, csap, vízcsap, kút, hódmezővásárhely, )Népkert vasútállomás (Forrás: Vásárhely24)

Más útvonalakon lehet több szerencsével jártunk volna (megint másfelé talán kevesebbe futunk), az azonban számunkra mindenképpen bebizonyosodott, hogy a frekventáltabb, illetve elvben forgalmasabb helyeken (sportpályák, játszóterek, a piac stb.) nincs semmivel se több ivóvízcsap, mint a város más pontjain, sőt, talán valamivel kevesebb.

Ön mit gondol? Van elég közkút a városban?

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Bavaria's State Premier Markus Soeder speaks to supporters after first exit polls were announced on public television at the Bavarian regional government building after the Bavaria state election in Munich, southern Germany, on October 14, 2018. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.