Belföld

Kútvadászat Vásárhelyen

A belvárosban szinte pancsoltunk, a Kertvárosban viszont szomjan maradtunk. Közkútkörkép Hódmezővásárhelyen.

Közkútvadászatot tartottunk kedd délután Hódmezővásárhelyen. Arra voltunk kíváncsiak, szomjan maradunk-e a városban kutyagolva egy, a maihoz hasonló kánikulai napon, avagy bőven van elég kút, amiről inni tudunk.

Az útvonalat véletlenszerűen választottuk ki, de arra ügyeltünk, hogy kisebb illetve nagyobb, forgalmasabb utcákat is útba ejtsünk.

A kék pöttyök jelölik az utat (Forrás: GoogleMaps/Vásárhely24)

A túra a Kutasi úti játszótérről indult és a népkerti vasútállomásnál ért véget. Ezen a vargabetűkkel tűzdelt, valamivel több, mint hét kilométeren összesen hét ivókutat találtunk. Az első működőt a Dr. Rapcsák András és a József Attila utca sarkán, 20-25 percre a starthelyünktől (a Kutasi úti játszótéren is van egy vízcsap, de az, az ottjártunkkor el volt zárva).


Klasszikus kék nyomós kút a Rapcsák és a József Attila sarkán (Forrás: Vásárhely24)

A belvárosban már jobb a helyzet. A következőre pár száz méterre, a Tornyai-múzeum előtt, a sétálóutca csobogói közt bukkanunk rá, de egy köpésre innen, a Kossuth tér fái alatt, majd a Népkertben, a játszótéren is van egy (a főtériről valami oknál fogva leszerelték a csapot, így az nem működik).

Kút, csap nélkül a Kossuth téren (Forrás: Vásárhely24)

A Kertváros felé menet a futópályát is útba ejtjük. Bár többen jelezték már, elkélne ide egy ivókút a sportolóknak, egyelőre még csak hozott vízzel olthatják a szomjukat a kocogók.

Árnyékban az Ady Endre utca végén (Forrás: Vásárhely24)

Ahogy a déli városrész járókelőinek is érdemes indulás előtt vizet csomagolni. A Hóvirágot (és néhány közeli kis utcát) valamint az Ady Endrét végigjárva mindössze két közkifolyót találtunk. Egyet a kishomoki táblánál és egyet az állomáson.

Népkert vasútállomás (Forrás: Vásárhely24)

Más útvonalakon lehet több szerencsével jártunk volna (megint másfelé talán kevesebbe futunk), az azonban számunkra mindenképpen bebizonyosodott, hogy a frekventáltabb, illetve elvben forgalmasabb helyeken (sportpályák, játszóterek, a piac stb.) nincs semmivel se több ivóvízcsap, mint a város más pontjain, sőt, talán valamivel kevesebb.

Ön mit gondol? Van elég közkút a városban?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik