Belföld

Szeptembertől nyitva az Aréna

Vásárhely24

2014. 08. 12. 11:44

3 év kálváriája ér véget ősszel. A sportcsarnokot Vásárhely fogja üzemeltetni.

A keddi közgyűlésen, majd az azt követő sajtótájékoztatón jelentették be, a 2008-ban felépült, de később bezárt, és 3 éve perek sokaságát megélő Balogh Imsi Sportcsarnok a város üzemeltetésébe kerül.

A 3 év alatt hol a város, hol az építő K’Art javára döntött a bíróság különböző perekben, majd végül az állam a saját tulajdonba vétel mellett döntött. A felek most úgy néz ki, peren kívül tudtak megegyezni, így szeptember 1-től ismét közcélú felhasználása lehet az épületnek.

arena2(1)(650x433).jpg (arena amazonia, ) 

Almási István polgármester tárgyalást kezdeményez a KLIK-kel, hogy ősztől a város iskolái napi szinten sportolásra, testnevelésre tudják azt használni. Emellett megnyitják azt a sportegyesületek előtt is, és minél nagyobb napi óraszámba szeretnék nyitva tartani. Vele együtt ismét megnyitják az alatta található mélygarázst is.

Az épületet az önkormányzat az államtól bérli, ám mint dr. Végh Ibolya aljegyző elmondta, kormányzati ígéret van arra, hogy az épület a város saját tulajdonába kerüljön a jövőben.

Érdeklődésünkre az aljegyző elmondta, korábban, még a PPP konstrukció idején havi 9 milliós költséggel számoltak, míg szeptembertől 3 milliós bérleti díj mellett, maximum 2 milliós üzemeltetési költséggel kalkulálnak. Ebben az is benne vagy hogy 15 főt fognak alkalmazni az új intézménynél.

A Vásárhely24 kérdésére Almási István elmondta, a cél hogy minél nagyobb időben gyerekek, fiatalok és sportegyesületek használják az Arénát, de ha szabad kapacitás mutatkozik, az sportrendezvényekre, koncertekre, egyéb bevétel orientált eseményekre is ki fogják adni.

Az Arénában belső fotókat még a jelenlegi tulajdonos kérésre nem készíthettünk, de megtudtuk, ők is a hercehurca minél hamarabbi biztató befejezését támogatják. A csarnok egyébként jó állapotban van, ám a 3 éves üresjárat azt jelenti, sok engedélyt ismét be kell szerezni a működtetéshez. 

arena1(650x433).jpg (arena)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.