Belföld

Szeptembertől nyitva az Aréna

3 év kálváriája ér véget ősszel. A sportcsarnokot Vásárhely fogja üzemeltetni.

A keddi közgyűlésen, majd az azt követő sajtótájékoztatón jelentették be, a 2008-ban felépült, de később bezárt, és 3 éve perek sokaságát megélő Balogh Imsi Sportcsarnok a város üzemeltetésébe kerül.

A 3 év alatt hol a város, hol az építő K’Art javára döntött a bíróság különböző perekben, majd végül az állam a saját tulajdonba vétel mellett döntött. A felek most úgy néz ki, peren kívül tudtak megegyezni, így szeptember 1-től ismét közcélú felhasználása lehet az épületnek.

 

Almási István polgármester tárgyalást kezdeményez a KLIK-kel, hogy ősztől a város iskolái napi szinten sportolásra, testnevelésre tudják azt használni. Emellett megnyitják azt a sportegyesületek előtt is, és minél nagyobb napi óraszámba szeretnék nyitva tartani. Vele együtt ismét megnyitják az alatta található mélygarázst is.

Az épületet az önkormányzat az államtól bérli, ám mint dr. Végh Ibolya aljegyző elmondta, kormányzati ígéret van arra, hogy az épület a város saját tulajdonába kerüljön a jövőben.

Érdeklődésünkre az aljegyző elmondta, korábban, még a PPP konstrukció idején havi 9 milliós költséggel számoltak, míg szeptembertől 3 milliós bérleti díj mellett, maximum 2 milliós üzemeltetési költséggel kalkulálnak. Ebben az is benne vagy hogy 15 főt fognak alkalmazni az új intézménynél.

A Vásárhely24 kérdésére Almási István elmondta, a cél hogy minél nagyobb időben gyerekek, fiatalok és sportegyesületek használják az Arénát, de ha szabad kapacitás mutatkozik, az sportrendezvényekre, koncertekre, egyéb bevétel orientált eseményekre is ki fogják adni.

Az Arénában belső fotókat még a jelenlegi tulajdonos kérésre nem készíthettünk, de megtudtuk, ők is a hercehurca minél hamarabbi biztató befejezését támogatják. A csarnok egyébként jó állapotban van, ám a 3 éves üresjárat azt jelenti, sok engedélyt ismét be kell szerezni a működtetéshez. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik