Belföld

Kutyavásárt hirdet a rendőrség

Nem sok időt hagytak. Kedden kettőkor tudatták, hogy szerdán kilenckor bevásárolnának.

Az ORFK Dunakeszi Oktatási Központ megbízásából a Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság, mint vevő, kutyavásárt hirdetett szolgálati kutya beszerzésére. A kutyáknak komoly feltételeknek kell megfelelniük – bár a szukákat nem éri hátrányos megkülönböztetés.

A vásáron felkínált kutyákat a Rendőrség Kutyás és Lovas Szolgálati Szabályzatáról szóló ORFK utasítás alapján, egy bizottság bírálja el. Az ebek minimum 10-14 hónaposak lehetnek. A rendőrség főleg a német és belga juhászok (malinois) rövidszőrű változatára számít, törzskönyv nélkül, de szóba jöhetnek a két fajta keverékei és egyéb olyan fajták, amelyek szolgálati feladatokra alkalmasak.

Külön rejtélyes kikötés, hogy felkínált kutyának nemcsak a képessége, készsége, temperamentuma számít, hanem még „A”, „B”, vagy „C” kategóriába is kell tartoznia. Az természetes, hogy az ebeknek mikrochippel kell rendelkezniük. Az eladónak igazolnia kell, hogy a kutya féregtelenített és már megkapta a veszettség elleni védőoltást.  További részletek itt!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik