Belföld

Fedett buszmegállót kap a Bartók sarok

Kertváros problémáit mondhatták el az ott lakók kedden délután lakossági fórumon.

Almási István polgármester és dr. Kószó Péter alpolgármester a körzet képviselője tartott fórumot a Hóvirág és a Rudnay utca sarkán, de csaknem az összes Fideszes képviselő jelen volt a Kertvárosban, sőt tapasztalatot szerezni megjelent Vágó János a zeneiskola igazgatója is, aki mint a Vásárhely24 már korábban megírta, Almási körzetében indul az őszi választáson.

A két városatya a Kertvárost is érintő fejlesztések összefoglalása után, a kérdések megválaszolására is lehetőséget adott a szép számú érdeklődőnek.

Törőcsikné egy régi problémára hívta fel ismét a figyelmet. A Koszta 2 és 6 előtt nem, de a 4 szám előtt évek óta megáll a víz. A sarki kukákkal is rengeteg a probléma, azokat a szolgáltató nem tisztítja, förtelmes bűz árad belőlük. Az is divattá vált, hogy más városrészből hordják oda éjjelente a szemetet zsákokban. Papírokat is talált, benne egy Ormos Ede utcában lakó nő adataival, így bizonyítéka is van.

Ugyancsak a fórumon hangzott el, a Kőfalat 130 év időjárása és sajnos az emberek is pusztítják, így jó lenne, ha város fokozottan figyelne az állagára.

Cseke Lajos a csatornázáskor beharangozott városi informatikai hálózatra kérdezett rá. A polgármester elmondta, 1998 óta számos kivitelező jelentkezett a feladatra, ám mind kihátrált, legutóbb az Enterhód. 2018-ra viszont a kormány tervei szerint teljes lefedettséggel mindenhová eljuthat majd az internet.

A Kohán György 3 alatt is sok a probléma, ám csak egyvalaki jött el a fórumra onnan. Oskovicsné azt nehezményezte, fizetős a parkoló, a járda pedig rossz állapotú. A házból viszont nem pályáztak önerős járdaépítésre, annyira nem érdekli őket, a parkoló övezetbe vonást pedig pont az utcai lakói kérték, mert nem tudtak másoktól odaállni – derült ki,

A jelenlévők azzal viszont egyetértettek, a művésztelep környékének állapota sokszor kritikán aluli. Gondozatlan, gazos, elhanyagolt a házak környéke.

Elhangzott, rengetegen, főleg fiatalok szállnak buszra az Ady – Bartók sarkán, és áznak ha esik az eső. Dr. Kószó Péter azonnal megígérte, tesznek oda egy fedett buszvárót.

A fórum legkedvesebb jelenetét pedig a hivatal két munkatársának tudhatjuk be. Egy néni mindenkitől megkérdezte, nem lehetne-e valahová leülni, mert nem tud ácsorogni. Mivel a környéken semmi ülőalkalmatosság nem volt, a városháza két munkatársa Ékes József és Hegedűs László kerített a szomszédból széket a néninek. Respekt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik