Belföld

A Fidesz Papcsák után is rendet ígér

Pesti Imre arról beszélt, hogy 2010-ben a fideszes városvezetés a költségvetési csőd szélén vette át a XIV. kerületet, sok korrupciós ügy, teljesítés nélküli szerződés volt. Ez az elmúlt négy évben megszűnt, a mérleg pozitív, megindult a rendteremtés, a szociális és egészségügyi területet érintő fejlesztések. A kormánypárti politikus közvélemény-kutatásokra hivatkozva elmondta: a zuglóiak helyi polgármestert szeretnének, márpedig Rozgonyi Zoltán az.

A Fidesz-KDNP jelöltje 24 éve dolgozik a kerületben, 16 éve képviselő és jelenleg alpolgármester, minden adottsága, tapasztalata megvan, hogy a zuglóiakat szolgálja – tette hozzá Pesti Imre, aki szerint Zugló a kormánnyal és a fővárossal összefogva tud még nagyobb eredményeket elérni. Ehhez a kerület nem lehet ellenzékben. A baloldal polgármester-jelöltjére, Karácsony Gergelyre utalva azt mondta: nem valószínű, hogy “Budáról kell egy casting után egyfajta ellenjelöltet importálni”, aki már ott is sikertelen volt.

Rozgonyi Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje az építkezés időszakát ígérte a 140 ezer lakosú városrésznek, megjegyezte: a cél, hogy biztonság és rend legyen, Zugló pedig az ott élőknek valódi otthona lehessen. A polgármester-jelölt tervei között említette a szociális lakásrehabilitáció elindítását és egy valódi, közösségi és közigazgatási központ létrehozását. Kiemelte a Rákos patak menti területek fejlesztését és az Örs vezér tere megújítását.

Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) jelenlegi polgármester az új összeférhetetlenségi szabályok miatt ősszel nem indul újra a XIV. kerületben, országgyűlési képviselőként folytatja munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik