Belföld

Az LMP kiáll a Székely Nemzeti Tanács mellett

Az EU luxemburgi bíróságának kedvező döntése esetén lehet gyűjteni az aláírásokat.

Az LMP Országos Elnöksége kiáll a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése mellett, mely előre viheti a székely autonómiatörekvéseket – olvasható a párt közleményében. Az LMP bízik abban, hogy az Európai Unió luxemburgi bírósága kedvező döntést hoz majd az ügyben, és hamarosan újrakezdődhet a szükséges egymillió aláírás összegyűjtése.

A Székely Nemzeti Tanács “Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért” címmel polgári kezdeményezést indított annak érdekében, hogy az EU különös figyelemmel kezelje mindazon régiókat, amelyek nemzeti, kulturális, etnikai, nyelvi vagy vallási sajátosságaik miatt különböznek környezetüktől. Ehhez az EU luxemburgi bíróságának kedvező döntésére van szükség, ezt követően indulhat útjára a kezdeményezés sikerességéhez szükséges egymillió aláírás összegyűjtése.

Az MTI-hez aljuttatott közleményből kiderül: az LMP azt reméli, hogy a kezdeményezés alkalmas lesz a székely autonómiatörekvések elősegítésére; a párt minden olyan erőfeszítést támogat, amely a nemzeti, kulturális, etnikai, nyelvi és vallási kisebbségek megmaradását és értékeiknek megőrzését lehetővé teszi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik