Belföld

Új főszerkesztőt kapott a Blikk

Augusztus 4-étől Kolossváry Balázs tölti be a lap megbízott főszerkesztői pozícióját.

A Ringier közleménye szerint Kolossváry Balázs 2006 óta dolgozott a Blikk főszerkesztő-helyetteseként, mostantól a napilap print és digitális szerkesztőségét is ő irányítja.

A pályafutását a Nemzeti Sportnál kezdő újságíró 1998-ban csatlakozott a Blikk csapatához a sportrovat újságírójaként. 2003-tól a szórakoztató szekciónál folytatta munkáját előbb rovatvezető-helyettesként, majd rovatvezetőként. 2005-2006 között vezető szerkesztői pozíciót töltött be a Blikknél, majd 2014. augusztus 4-ei kinevezéséig nyolc éven át volt a napilap helyettes főszerkesztője.

Kolossváry Balázs Murányi Marcellt váltja a poszton, akit augusztus 3-ától a Népszabadság és a hozzá kapcsolódó online portál főszerkesztőjévé választott a lapot kiadó zrt.

A jelenleg a Ringier tulajdonában lévő Blikk bulvárlap a jövőben a svájci médiavállalat és a német Axel Springer magyarországi fúziója után a Ringier Axel Springer Magyarországnál marad, több női magazinnal, tévé műsorújsággal, és a többi közt a Geo magazinal vagy az Auto BILD-del együtt. Az egyesülő vállalatok viszont – a fúzió érdekében – megválnak ugyanakkor egy jelentős média-portfóliótól, köztük a Népszabadságtól, nyolc megyei laptól, a Nemzeti Sporttól és a Világgazdaságtól a következő hónapokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik