Belföld

Árulja a BKV a buszgarázsait

Négy autóbuszgarázs hasznosítását célzó felhívását tett közzé csütörtökön a BKV. A felhívás egyesek szerint azt jelenti, hogy küszöbön áll az autóbusz-üzemág felszámolása.

Kapcsolódó cikkek

Hasznosítási ajánlatokat vár a BKV a több mint 10 hektáros cinkotai, a 11,2 hektáros dél-pesti, a 7,3 hektáros óbudai, valamint az 5,5 hektáros kelenföldi garázsra. Utóbbihoz 3000 négyzetméternyi út is tartozik – számolt be a Népszabadság pénteki számában.

A felhívásban kitérnek arra, hogy az adott területeknek csak az egyikét adná bérbe, illetve értékesítené részben vagy egészben a cég 2015-től. Csupán a döntés jobb megalapozása érdekében kérnek mindegyikre ajánlatot.

A lap szerint a buszgarázsok hasznosítására vonatkozó felhívás tovább erősíti azt a vélekedést, miszerint küszöbön áll a BKV autóbusz-üzemágának felszámolása. Hozzáteszik, hogy ebben az első lépéseket a járatok kiszervezése, majd az agglomerációs vonalak Volánbusznak történő átadása jelentette.

A BKV a lap érdeklődésére közölte: az új buszüzemeltetési modell következményeként a BKV Zrt. teljesítménye az utóbbi időszakban mintegy 300 járművel csökkent és a további kiszervezések miatt várhatóan további 100 busszal kisebb lesz. A közel egyharmados teljesítménycsökkenés egy öt garázst működtető rendszerben felvetheti az egyik garázs üzemének felülvizsgálatát. A mostani ajánlatkérés csak a döntés előkészítéséhez szükséges.

Fotó: Kummer János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik