Belföld

Fedetlenek maradtak Lázár Jánosék

Elbontottak egy házat a miniszter lakhelye elől, így rálátni az épület hátsó falára. Most járőrök figyelik a környéket.

A Lázár János házára figyelő járőrökről a 444.hu egyik olvasója küldött képet. A miniszter egyik szomszédjának elbontották a házát, ezért a foghíjtelek miatt kiváló rálátás adódik a lakhelyének hátsó felére. Itt csak bukó ablakok vannak, de úgy látszik ezek is elég fontosak ahhoz, hogy már több napja a közeli kereszteződés közepén egy biztonsági cég járőrautójából figyeljék a területet.

A fotókat ide kattintva nézhetik meg.

A világ legjobban őrzött objektumai

Nemsokára tán Lázár hódmezővásárhelyi háza is ide tartozik majd:

-A nagy, mindent túlélő siló
Ez az objektum 250 millió terményt, magokat raktároz. Embernek megközelítenie lehetetlenség az Északi-tenger egyik szigetén elrejtett helyet, ami azt is túlélné, ha elolvadnának a sarki jégsapkák.

-Fort Knox
Az amerikai erődben hét lakat (pontosabban egy 22 tonnás robbanóanyag-biztos ajtó) alatt pihen sok ezer tonna arany és olyan becses történelmi ritkaságok, mint a függetlenségi nyilatkozat vagy a Magna Charta. A belépő kód 10 ember közt van elosztva.

-Cheyenne Mountain
Egykor itt volt az amerikai légvédelem irányítási központja, s noha már továbbállt innen (tán épp Lázárékhoz), azért a Cheyenne Mountain még elég jól őrzött objektum megerősített gránittal védve, még a hidegháború szellemében megépítve.

-A Federal Reserve Bank New Yorkban
Ez az amerikai bank őrzi a világ aranyrészleteinek 25%-át, de elég jól: a nemesfém jó 24 méterrel a föld alatt pihen, az épület körül folyamatosan cirkálnak az őrjáratok.

-Haven Co
Ez az olajfúró toronyra emlékeztető épület szintén az Északi-tengeren található, és adatokat őriznek b enne. Belépnie ide csak a cég embereinek vagy az angol királyi családnak szabad, akik alapították a céget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik