Belföld

Megszüntetnék az iskolabuszt, de Vásárhely ragaszkodik hozzá

Vásárhely24

2014. 08. 06. 08:06

A KLIK bérlettel váltaná fel az iskolabuszokat ősztől, Almási István polgármester a miniszterhez fordult.

Vásárhelyen 2007 szeptemberétől az óvodás és az iskolás gyermekek ingyenes iskolabusszal, pedagógusi felügyelet mellett, biztonságosan utaznak a város oktatási intézményeibe, illetve onnan haza.

 Az oktatási rendszer átszervezése után ezt a feladatot a város és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közösen finanszírozta. Az utóbbi hetekben azonban felmerült, hogy a KLIK az iskolások utazását országosan, így Vásárhelyen is ingyenes tanulóbérletekkel helyettesítené.

Almási István polgármester ezért levélben fordult az Emberi Erőforrások minisztériumát vezető Balog Zoltán miniszterhez, hogy Hódmezővásárhelyen a már megszokott iskolabusz rendszer maradjon a jövőben is. Vásárhelyen a négy külterületi városrész miatt ez közel 4000 embert érint.

 

Almási István levelében felhívta a miniszter figyelmét, hogy a helyi, illetve helyközi járatok nem képesek ugyanolyan lefedettséget biztosítani, mint az iskolabusz, egyes települések, központok, így Kútvölgy és Batida jelenleg nem érhető el megfelelő módon a Volán járatokkal. Emellett az iskolabusz szállította a városi iskolák tanulóit a Gyarmati Dezső Sportuszodához is.

A polgármester azzal a kéréssel fordult Balog Zoltánhoz, hogy a város és a KLIK közösen, továbbra is a már megszokott iskolabusz rendszerrel segítse a vásárhelyi családokat – mondta el érdeklődésünkre Göbl Vilmos sajtóreferens.

Iskolabusszal ebben az évben a külterületekről 106 gyermek, 28 óvodás és 78 iskolás utazna, a Mindennapos testnevelés program keretében pedig szinte valamennyi diákot érintené. A fenntartási költségeket a város és a KLIK felekhez tartozó feladatok arányában finanszírozta, idén ez 14,5 millió forint városi és 16,8 millió forint minisztériumi forrást jelentene.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.