Belföld

Megszüntetnék az iskolabuszt, de Vásárhely ragaszkodik hozzá

A KLIK bérlettel váltaná fel az iskolabuszokat ősztől, Almási István polgármester a miniszterhez fordult.

Vásárhelyen 2007 szeptemberétől az óvodás és az iskolás gyermekek ingyenes iskolabusszal, pedagógusi felügyelet mellett, biztonságosan utaznak a város oktatási intézményeibe, illetve onnan haza.

 Az oktatási rendszer átszervezése után ezt a feladatot a város és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közösen finanszírozta. Az utóbbi hetekben azonban felmerült, hogy a KLIK az iskolások utazását országosan, így Vásárhelyen is ingyenes tanulóbérletekkel helyettesítené.

Almási István polgármester ezért levélben fordult az Emberi Erőforrások minisztériumát vezető Balog Zoltán miniszterhez, hogy Hódmezővásárhelyen a már megszokott iskolabusz rendszer maradjon a jövőben is. Vásárhelyen a négy külterületi városrész miatt ez közel 4000 embert érint.

 

Almási István levelében felhívta a miniszter figyelmét, hogy a helyi, illetve helyközi járatok nem képesek ugyanolyan lefedettséget biztosítani, mint az iskolabusz, egyes települések, központok, így Kútvölgy és Batida jelenleg nem érhető el megfelelő módon a Volán járatokkal. Emellett az iskolabusz szállította a városi iskolák tanulóit a Gyarmati Dezső Sportuszodához is.

A polgármester azzal a kéréssel fordult Balog Zoltánhoz, hogy a város és a KLIK közösen, továbbra is a már megszokott iskolabusz rendszerrel segítse a vásárhelyi családokat – mondta el érdeklődésünkre Göbl Vilmos sajtóreferens.

Iskolabusszal ebben az évben a külterületekről 106 gyermek, 28 óvodás és 78 iskolás utazna, a Mindennapos testnevelés program keretében pedig szinte valamennyi diákot érintené. A fenntartási költségeket a város és a KLIK felekhez tartozó feladatok arányában finanszírozta, idén ez 14,5 millió forint városi és 16,8 millió forint minisztériumi forrást jelentene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik