Belföld

Az EMMI szerint az RTL rossz helyre tette a mikrofonját

Nem fért el tőle a pulpituson Balog Zoltán leírt beszéde, ezért száműzte azt a padlóra a miniszter – derül ki a tárca sértődött hangú közleményéből.

Roma holokauszt, Facebook-cenzúra, RTL mikrofon

Nem ezek lesznek a miniszter legkedvesebb napjai

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hihetetlen képsorozat jelent meg a delmagyar.hu oldalán Balog Zoltánról. A felvételek tanúsága szerint a miniszter úgy érezhette, az RTL Klub nézőivel nem osztja meg a Szegeden nyíló magyar bibliatörténeti kiállítással kapcsolatos gondolatait, ezért úgy döntött, az előtte lévő mikrofonok közül a kereskedelmi tévéhez tartozót inkább a földre teszi.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán közleményben indokolta meg Balog tettét, mint írják, az RTL Klub mikrofonja volt az egyetlen, amelyet nem mikrofonállványra, hanem a pulpitusra helyeztek le. A pulpitus azonban arra szolgál, hogy arra a megszólalók leírt beszédüket helyezzék, nem pedig a feledékeny riporterek a mikrofonjaikat.

Kölcsönös bocsánatkérések

Hozzáteszik, hogy a csatorna riportere is szóvá tette a miniszteri pakolást, ezért a tárcavezető elmondta, hogy a jegyzeteit szerette volna a pulpitusra tenni. Ezt követően kölcsönösen elnézést kértek egymástól; az RTL Klub, mert rátette, a miniszter meg azért, amiért letette.

A közlemény a magyarázaton túl a delmagyar.hu eset kapcsán írt következtetéseit is minősítette, mint írják, azok legfeljebb a népmesei kategóriába sorolhatók, majd nem túlságosan burkoltan “lehírcsárdázták” a portált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik