Belföld

Vásárhely, na most megkapod

Mondta az eső kedden délután és mindent elárasztott a városban.

Lassan immunisak leszünk az idei nyár rengeteg csapadékára, de ekkora eső nem mostanában volt Vásárhelyen. Ezt abból is lemértük, ahol eddig nagyobb tócsák álltak, most összefüggő víztenger borította a járdát.

Öt percig még szép is volt a mai zivatar, addig a napsütéssel együtt kaptuk, ám a szivárvány-lestől hamar elment a kedvünk.

Eső után a város kritikus pontjait kerestük fel. Nagy piros pont a csatornatisztítóknak, merthogy a Bajcsyn nem volt most beltenger. Volt viszont a vasúti aluljáróban a Family Center után a laktanya sarkánál. Ott bátor félmeztelen férfi küzdött a lefolyással, míg a kevésbé vállalkozó szellemű autósok jó része inkább visszafordult.

Szokás szerint hatalmas víz borította el a Népkertet és környékét. A Pelikán parkolóban egy taxis még bemutatót is tartott vízmélységből.

Megállt a víz ezúttal a Kertváros több pontján is. A Rudnayn a Hóvirág és a Móricz között csak motorcsónakkal lehetett közlekedni. A Takács Ferenc utca pedig egy trópusi mangrove csatornának tűnt, azzal a kivétellel, hogy autók álltak a szélén.

Olvasóink a város több más pontjáról hatalmas vízről számoltak be. Zoltán elmondta, az Imre utca környékén autóajtóig áll a víz, az ismerősök egymásnak segítenek. Boglárka a Kígyó utca állapotáról tájékoztatott, ott sík víz az utca, nem látszódik az árok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik