Belföld

Tananyag lesz a történelemhamisítás?

Erre vár választ „Balog minisztertől” a Demokratikus Koalíció.

A DK szerint az ország már ott tart, hogy „az Orbán-rezsim minisztere, bizonyos Balog Zoltán, nyíltan relativizálhatja a holokausztot”, ami nem meglepetés, „ez a rendszer mindenre képes, mint tudjuk, bármi megtörténhet” – utalt a tusványosi Orbán-beszédre Gyurcsány Ferenc pártja.

„Balog miniszterre vannak bízva a tankönyvek, így hamarosan érdektelen lesz, hogy a halálra ítélt romák hogyan jutottak ki Ausztriába, a lényeg, hogy szerinte nem innen deportálták őket. Ugyanez a Balog miniszter számháborút játszik, hogy hányan is pusztultak el a népirtásban, sőt, azt is kifogásolja, hagyják már abba a halottak leszármazottjai az áldozati szerepet” – írta a DK, emlékeztetve a minisztert, hogy ez a fájdalom sohasem múlik, és az lenne a legnagyobb baj, ha elmúlna. „Ezt a hatalmat folyton figyelmeztetni kell a történelmi bűnökre.”

A Demokratikus Koalíció kitér arra is, hogy a legfőbb ügyész nem tesz semmit, amikor Érpatak polgármestere nyilvánosan, „hóhér segítségével kötél általi halálra ítéli Izrael mai vezetőit. A Külügyminisztérium felháborodik, de Polt Péter a nyilvánvaló bűncselekmény láttán sem cselekszik, holott hivatalból eljárást kellene indítania”.

A DK ezért felszólítja a legfőbb ügyészt, hogy azonnal indítson nyomozást Érpatak polgármestere ellen. A párt egyúttal kérdéseket intéz Balog Zoltánhoz, hogy mikor kér bocsánatot a romáktól, honnan származnak történelemhamisító nézetei, illetve várhatjuk-e, hogy ezek a tankönyvekbe is bekerülnek.

Az MSZP előzőleg lemondásra szólította fel a minisztert.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik