Belföld

Sikkasztás miatt nyomoznak az Ökotárs ellen

Az alapítvány munkatársai múlt hét csütörtökön levélben értesültek arról, hogy az V. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás bűntettének gyanúja miatt eljárást folytatnak – számolt be a 444.hu.

Korábban Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára beszélt arról, hogy nem elképzelhetetlen, hogy sikkasztott a Norvég Civil Aap pénzeit kezelő Ökotárs Alapítvány. Mint fogalmazott: ezeknek pénzeknek a felhasználásánál szervezett csalás történik, és ez ellen lép fel a kormányzat. Azt is hozzátette, ha beigazolodna a sikkasztás gyanúja, akkor nem várják meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatának eredményét, azonnal feljelentést tesznek.

Múlt hét csütörtökön levélben értesítettékaz alapítvány munkatársait arról, sikkasztás bűntettének gyanúja miatt eljárást indult ellenük az V. kerületi rendőrkapitányságon, írja a 444.hu. Az alapítvány munkatársaira hivatkozva hozzátették, hogy azokat az iratokat is kéri most a rendőrség, amit az alapítvány munkatársai korábban nem bocsátottak a kormány megbízásából vizsgálatot indító Kormányzati Ellenőrzési Hivatal rendelkezésére. Ezeket egyébként azért nem adták át akkor, mert a brüsszeli székhelyűFinanszírozási Mechanizmus Iroda (FMO) az adatkezelőjük.

A rendőrség egyrészt olyan iratokat vár tőlük, melyek arról szólnak, hogy ki és hogyan hatalmazta fel az Ökotárs Alapítványt, hogy a támogatási pénzek kiosztásában részt vegyen. Másrészt azt is szeretnék megtudni, hogy kinek és mekkora összeget ítéltek meg. Ez azt jelentené, hogy az összes hazai civil szervezettel megkötött szerződést át kéne adniuk.

Az alapítvány egyelőre ügyvédekkel konzultál arról, hogy mit tegyen. Azt egyébként nem tudják, hogy ki jelentette fel őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik