Belföld

Orbánék rábólintottak, jön a rendőrakadémia

Budapest lesz az európai rendőrképzés központja – nyilatkozta a kormány.hu-nak a kormányszóvivő a legutóbbi kormánydöntésről.

Egy nagyon fontos intézmény, az Európai Rendőrakadémia költözik Magyarországra, vagyis Budapest lesz az európai rendőrképzés legfontosabb központja. A kormányszóvivő a magyar kormány és a magyar európai parlamenti képviselők közös sikerének nevezte ezt. A kormány legutóbbi ülésén elfogadta az erről szóló törvénytervezetet – mondta Kurucz Éva. Az akadémia egyik legfőbb feladata, hogy ösztönözze a határon átnyúló bűnüldözési együttműködést – tette hozzá.  

Mint korábban megírtuk, már májusban jóváhagyta az EU-tagállamok kormányainak képviselőiből álló Tanács, hogy Nagy-Britanniából Magyarországra költözzön, és idén szeptemberben már Budapesten kezdje meg az új tanévet az Európai Rendőrakadémia (CEPOL). Az Európai Bizottság ugyan eredetileg azt indítványozta, hogy a CEPOL-t vonják össze a Hágában működő Európai Rendőrségi Hivatallal (Europol), ám ez az elgondolás mind a Tanácsban, mind az EP-ben alulmaradt a CEPOL szervezeti önállóságának megőrzésével szemben. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik