Belföld

Ő lett hirtelen az egyik leggazdagabb fideszes fejes

A Blikk szerint többet tett félre, mint amennyit keresett a gazdasági tárca államtitkára.

Glattfelder Béla vagyonbevallásában 223 millió forintos megtakarítást tüntetett fel. Nála csak Pintér belügyminiszternek és a korábban ügyvédként dolgozó Berke Barna igazságügyi államtitkárnak van több pénze. Ráadásul Glattfelder – több mint 140 hektárnyi földjével – az egyik legnagyobb földbirtokos a magyar politikában. A bulvárlap számításai szerint – noha a brüsszeli politikusok nagyon jól keresnek – még az uniós képviselőség sem magyarázat erre a vagyongyarapodásra.

Tíz év alatt a politikus összesen nettó 183 millió forintnyi fizetést kaphatott az Európai Parlamenttől, vagyis nem keresett annyit, amennyivel a vagyona nőtt, még akkor sem, ha minden fillért félretett. De nem tett félre, hiszen vett egy környezetbarát Toyota Priust, és 60 hektárnyi erdőt is Recsknél.

A Blikk kérdezte Glattfeldertől, volt-e más forrásból bevétele, illetve mennyire kellett spórolnia Brüsszelben, hogy ennyi pénzt félre tudjon rakni, de a politikus nem válaszolt. Ugyanakkor uniós képviselőként leadott nyilatkozatai szerint semmilyen egyéb forrásból nem kapott havi ötszáz eurónál nagyobb jövedelmet Glattfelder legemlékezetesebb politikai szerepvállalása az uniós parlamentben a magyar akác védelme volt. Megszervezte az akáckoalíciót, hogy Magyarországon megszűnjenek azok az indokolatlan korlátozások, amelyek eddig akadályozták az akáccal való gazdálkodást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik