Belföld

Tűzoltó leszel s katona!

Esetükben inkább az utóbbi – bentlakásos nyári tábort tartottak középiskolásoknak a Bocskai-dandár vásárhelyi laktanyájában.

Egyhetes, bentlakásos honvédelmi tábort tartottak a KatonaSuli programban résztvevő középiskolák diákjainak a Bocskai István Lövészdandár vásárhelyi laktanyájában.

A vonzáskörzetünkben lévő megyékből összesen 37 diák jelentkezett a táborba. Többségük részt vesz, vagy részt fog venni a „KatonaSuli” programban is – mondta el Hazadi János őrnagy, a nyári tábor egyik szervezője.

Forrás: MH 5. Bocskai István Lövészdandár/Búz Csaba és Szilágyi Gábor

A fiatalok az „egyenruhában töltött” hét nap alatt megismerkedhettek többek közt az alaki szabályokkal, a katonák mindennapi munkájával, az alakulatnál rendszeresített technikai eszközökkel, de – a melléjük osztott mentoroktól – speciális túlélési, illetve álcázási technikákat is megtanulhattak.

Búz Csaba hadnagy, a dandár kommunikációs tisztje a táborlakókról elmondta, csak a kiképzési foglalkozások idejére hagyhatták el a Zrínyi laktanya területét, továbbá azt is, korántsem volt könnyű dolguk a rájuk bízott feladatokkal, ennek ellenére  valamennyien kitartottak a hetedik nap végéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik