Belföld

Putyin náci ideológusa Budapesten konferenciázik

Amerikai fajvédők és orosz nacionalisták jönnek Budapestre, jobbikosok is részt vesznek a fehér felsőbbrendűséget hirdető National Policy Institute őszi konferenciáján. Jön Alekszander Dugin is, aki orosz irányítású eurázsiai birodalomért harcol – írja a Cink.hu.

Egyelőre nem tudni az október 3. és 5. közé kitűzött rendezvény pontos helyszínét, csak azt, hogy ismerkedő estből, kongresszusból és közös ebédből, városnézésből áll a program.

Felszólal majd Jared Taylor amerikai rasszista ideológus, emellett itt lesz Alekszander Dugin, aki az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egyik legfontosabb ideológusa is. A díszes társaság tagja Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő is, aki 2012 őszén arra szólította fel a kormányt, hogy készítsen felmérést az itt élő zsidókról.

 Alekszander Dugin. Fotó: AFP / Szergej Mamontov

Dugin egy eurázsianista mozgalmat vezet, eszméi a hisztérikus liberalizmusellenesség, az erős központi hatalomba és a Nyugat hanyatlásába vetett hit, a nagyorosz nacionalizmus és a náci élettér-elmélet keverékéből állnak. Mozgalma az ukrajnai konfliktusnak is aktív szereplője, maga Dugin is instruálja az oroszbarát szeparatistákat, egy emberét pedig amiatt tartóztatták le Kijevben, mert pénzért szervezett be embereket, hogy ukrán szélsőségesnek álcázva támadjanak a parlamentre, ürügyet szolgáltatva az orosz beavatkozáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik