Belföld

Jóárasították Rogán helyettesének lakását

Az önkormányzat nem adja ki az értékbecslést, ami alapján a V. kerületi alpolgármester 19 millióért juthatott hozzá egy legalább 40 milliót érő belvárosi ingatlanhoz – írja az Origo.

A portál szerint a kerület a nyilvánosság számára követhetetlen módon árazta le Szentgyörgyvölgyi Péter lakását, és követhetetlen módon adott 6 millió forint extra kedvezményt számára. A lakás megvásárlásakor Szentgyörgyvölgyi – aki az őszi önkormányzati választáson a Fidesz jelöltje – még a kerületi vagyonkezelő ügyvezetője volt.

Az önkormányzat közlése szerint az alpolgármester a 110 négyzetméteres belvárosi lakást 19 102 500 forintért vette meg. Ez az értékbecsléskor megállapított 25 470 000 forintos forgalmi érték 75 százaléka, ráadásul ezt az összeget csak 25 év alatt kell törlesztenie. Szentgyörgyvölgyi lakásának forgalmi értékét egyébként egy 2012-es önkormányzati határozatban még 33,6 millió forintban határozták meg.

Szentgyörgyvölgyi lakásának értékbecslését az önkormányzat az Origo kérésére nem adta ki, ahogyan a lakás eladásáról szóló határozatot sem, csak a kerületi honlapon elérhető kivonat elolvasását ajánlották. Ebből nem derül ki, hogy mi indokolta a forgalmi érték jelentős csökkenését. Pedig a lakás nem lehet rossz állapotban – a ház felújítására az önkormányzat 2007-ben 110 milliót, 2013-ban pedig 107 millió forintot költött.

Megérkezett az önkormányzat reagálása is

A V. kerületi önkormányzat sajtóreferense, Zalka Szilvia a Hír24-nek azt írta, hogy több mint kétezer „egyszerű önkormányzati bérlőnél” ugyanígy jártak el, köztük baloldali képviselők is voltak, Pásztor Tibor 50%-os kedvezménnyel 7,2 millióért, Kovács Alex 10,3 millióért jutott belvárosi lakáshoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik