Belföld

Borús kilátások

Felhős, esőre álló idővel indul a hét a Dél-Alföldön.

Fülledt nyári meleggel, elszórtan szemerkélő esővel, kisebb záporokkal köszönt be az első augusztusi hétfő a Dél-Alföldön. A meteorológusok előrejelzései szerint – kis valószínűséggel ugyan, de – néhol hevesebb zivatarokra, felhőszakadásokra is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 fok körül alakul.

Kedden is hasonlóan változékony, felhős, meleg időben lesz részünk. Eső, záporeső a régióban bárhol előfordulhat. A hőmérséklet sem csökken jelentősen. Még az ország nyugati felében némi lehűlés várható, addig Délkelet-Magyarországon továbbra is 20 fok körüli minimumokat és 30 fok körüli maximumokat mérhetünk majd.

Szerdán már szinte elő se bújik a nap. Erősen felhős lesz az ég. Eső, zápor, zivatar is lehet. A legmelegebb órákban 22-25 fokot mutatnak majd a hőmérők, ugyanakkor a hűvösebb napszakokban is alig megy majd 20 fok alá a hőmérséklet.

A hosszú távú előrejelzések szerint a hét második felében is hasonló időben lesz részünk. Csak a hétvége szabadít meg minket a csapadéktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik