Belföld

A Hankook dolgozói nem mertek tüntetni – videó

Csaknem félszáz érdekképviselet tartott szolidaritási tüntetést hétfőn délután a Hankook rácalmási gyáránál – írja az Index.

A nagyjából kétszáz fős megmozdulás egy órát sem tartott. A Hankook dolgozói elkerülték a rendezvényt, egy munkás az Indexnek azt mondta, hogy „rabszolgaság van bent, de aki ide beállna, annak később még rosszabb lenne”. A tüntetők feltartóztattak néhány buszt, amik a dolgozókat vitték el a gyárból, de a rendőrök közbeléptek.

Videó: Kökényesi Gábor / Hír24

Az érdekképviseleti szervezetek azért tartottak megmozdulást, mert a Hankook kirúgta a Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezetének elnökét. Felmondólevelében az áll, hogy azért rúgták ki végkielégítés nélkül, rendkívüli felmondással, mert hamis adatokkal kért és kapott tanulmányi szabadságot.

.

Bognár Ferenc szerint erről szó sem volt, ő rendes fizetés nélküli szabadságot kért. A Magyar Szakszervezeti Szövetség úgy véli, hogy ürügyet kerestek a felmondásra, mert a szakszervezeti elnök a dolgozók érdekeit képviselte, ráadásul elkezdett jogot is tanulni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik