Belföld

Víz árasztotta el Pécs utcáit

Két órán át szakadt az eső a baranyai megyeszékhelyre. Néhol félméteres vízátfolyások alakultak ki - írja a bama.hu.

A lap úgy tudja, egyes becslések szerint 80 milliméter csapadék hullott a településre, a Kertvárosában pedig jég is esett. Volt olyan utca, ahol térdig ért a víz és önkéntesek próbálták kitisztítani a csatornákat.

A hegyoldalból hatalmas víztömeg zúdult rá a városra, amellyel a vízelvezető-rendszer nehezen birkózott meg. Főként a mélyebben fekvő utcákban fél méter magas vízátfolyással is lehetett találkozni.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint tömegesen érkeztek a segélyhívások hozzájuk. Összesen 80 bejelentést kellett kezelniük a tűzoltóknak.

A katasztrófavédőknek a Pécsi Városi Műjégpálya ammóniatartályának, illetve a Honvéd kórház áramellátásának megóvása érdekében kellett szivattyúzniuk a kritikus helyszíneken – számolt be a bama.hu, ahol több videót és képet is talál az árról.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt írta, a városban néhány óra alatt több mint hetven milliméter eső esett, a heves zivatar következtében ingatlanokba, udvarokba tört be a víz, az erős szél pedig fákat csavart ki és vezetékeket szakított le.

Kasza Anett példaként említette, hogy az Árnyas utcai klinikai tömb alagsorában, valamint egy Megyeri téri fogorvosi rendelőben fél méter magasan állt a víz, a Kincses úton elektromos vezeték szakadt le, a Varsány utcában pedig egy nagyméretű platánfa kettéhasadt.

A pécsi tűzoltók munkáját véméndi, siklósi, szigetvári, komlói kollégáik, valamint szabadszentkirályi, magyarbólyi önkéntes tűzoltók és a Misina Mentőcsoport Egyesület tagjai is segítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik